Σταματά η δωρεάν διάθεση self- test από 19 Ιουνίου - H απόφαση - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σταματά η δωρεάν διάθεση self- test από 19 Ιουνίου – H απόφαση

Τέλος στην δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων .

H εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλη Σκουντάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι η επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και το γεγονός ότι τα αποθέματα που είχε προμηθευτεί η χώρα μας τελειώνουν οδηγούν στο… τέλος εποχής για τα self-test.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών «στα φαρμακεία έχει παρθεί απόφαση ώστε 19 Ιουνίου να σταματήσει η διάθεση των self tests στους πολίτες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνώστες, όμως εκείνη την ημέρα σταματά η διάθεση τους», δήλωσε ο κ. Σκουντάκης, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας ήταν μέχρι 6 Ιουνίου. «Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουμε σταματήσει τη διάθεση τους», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τη διαδικασία και τα αποθέματα, ο κ. Σκουντάκης σχολίασε ότι η Ελλάδα έχει αγοράσει 30 εκ. τεμάχια τεστ, τα οποία τελειώνουν πλέον. Οπότε σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει διαθεσιμότητα. «Από Δευτέρα θα μοιράζουμε τρία τεστ στους υπαλλήλους ώστε να είναι καλυμμένοι για 3 εβδομάδες, όπως και σε μαθητές. Και μετά δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, πρώτον γιατί δε θα υπάρχουν τεστ και δεύτερον γιατί προχώρα ο εμβολιασμός. Και το λέω αυτό με τη λογική ότι οι εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ», είπε με δηλώσεις του στο cretpost.

Μετά τις 19 Ιουνίου οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων

Επίσης έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Share
Ετικέτες: φαρμακείαtest

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ