Στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου το θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων από το Φαρμακευτικό Σύλλογο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου το θέμα με τις ελλείψεις φαρμάκων από το Φαρμακευτικό Σύλλογο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη επισκέφθηκε η διοίκηση του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Αριστοτέλης Σκουντάκης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων που έχει δημιουργηθεί υποστηρίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 

Ο φαρμακευτικός σύλλογος σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσε, ζητάει μεταξύ άλλων: την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, την στελέχωση του ΕΟΦ, την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα, τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη για τον ασθενή, ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα των ελλείψεων. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Φεύγας, το μέλος της διοίκησης Δημήτρης Δουλουφάκης και το μέλος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου Γιώργος Τσικανδηλάκης.

Ερώτηση Κεγκέρογλου

Mε ερώτηση που κατάθεσε στο Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει, ύστερα και από την επιστολή του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου, τις τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα στον Ν.Ηρακλείου και ζητά μεταξύ άλλων άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση τους. 
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με επιστολή τους, οι φαρμακοποιοί του νομού Ηρακλείου εκτός από τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει, διαμαρτύρονται ως προς τις ελλείψεις στα φάρμακα.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ η επιδημία του κορωνοϊού έχει κάνει ακόμα πιο απαιτητική και δύσκολη την εργασία τους, είναι αντιμέτωποι με μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και αδυνατούν να επιτελέσουν το καθήκον τους. 

Μάλιστα οι ελλείψεις των φαρμάκων, έχουν  φθάσει σε τέτοιο σημείο, που  βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Με την επιστολή τους ζητούν: α) την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, β) την στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό που θα επιτελεί το ελεγκτικό έργο, γ)την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα,   και δ) τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη.

Επειδή η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και για τους ασθενείς.

Ερωτάσθε κε. Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα φάρμακα στον Ν. Ηρακλείου αλλά και πανελλαδικά;
-Προτίθεστε να υιοθετήσετε τις προτάσεις του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ