Συναντησεις με τον Υφυπουργο Τουρισμού - voucherergasia.gr

Συναντησεις με τον Υφυπουργο Τουρισμού

Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, παραβρέθηκε χθες στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κοκκίνη Χάνι, με σκοπό τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα .

Ο Υφυπουργός αποδέχτηκε το αίτημα για συνάντηση στην οποία τονίστηκε η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των εργαζομένων, η οποία αποτελεί επένδυση στην ποιότητα του Τουρισμού.

Είναι σημαντικό το γεγονός της δημιουργία σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο, η επαναλειτουργία των σχολών μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο και αναβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε (Ανωτέρα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων )στον Αγ. Νικόλαο .

Στο πλαίσιο αυτό τόσο τα Σωματεία όσο και το Ε.Κ.Η όχι μόνο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, αλλά ζήτησαν και από τον Υφυπουργό, την επιπλέον στήριξη του προγράμματος εκπαίδευσης με την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων, καθώς και αύξηση των τμημάτων . Ζητήθηκε ,η άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Τουρισμού στο Υπουργείο Εργασίας, για το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω ασάφειας του προγράμματος πρόσληψης και αναστολής των εργαζομένων στο Τουρισμό, το οποίο θα καθορίσει και την επερχόμενη ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.

Αναλυτικά στη συνάντηση συμμετείχαν

Aπό πλευράς του Ε.Κ.Η ο Πρόεδρος Στέλιος Βοργιάς , ενώ από πλευράς του Υπουργείου Τουρισμού ο Υφυπουργός κ.Μάνος Κόνσολας ,από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου ο κ.Καρκανάκης Ευάγγελος και η Υπηρεσιακή Γραμματέας Τουρισμού κ.Σταυρούλα Μηλιάκου,από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης και οΓ. Γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης ,από το Σωματείο Επισιτισμού –Τουρισμού ο Πρόεδρος Μιχάλης Ριζικιανάκης, ,από το Σωματείο Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ν.Ηρακλείου η συν..Καμνάκη Μαρία ,από το Σωματείο Τουριστικών λεωφορείων «ο ΕΡΜΗΣ» ο Πρόεδρος Σταύρος Σεραφειμίδης και ο αντιπρόεδρος Αβραάμ Παναγιωτάκης , από το Σωματείο Ξεναγών η Γ.Γραμματέας Αικατερίνη Γιακουμάκη και από το Σωματείο Ναυαγοσωστών ο Πρόεδρος Νίκος Κοκολάκης .

Ο Κοκολάκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα στην Κρήτη ,έκτακτα με πρωτοβουλία των δευτέρων , το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου , και εκπροσώπων άλλων Σωματείων του κλάδου , σήμερα το πρωί συναντήθηκαν στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ΟΤΕΚ στο Κοκκίνη Χάνι και συζήτησαν για την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευση των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης αναφέρθηκε καταρχήν στην αναγκαιότητα αναβάθμισης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εργαζομένων.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός της μετεκπαίδευσης και να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως ειδικότητας να επανεκπαιδευτούν στα νέα δεδομένα και στις νέες απαιτήσεις για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς όφελος του τουριστικού
προϊόντος.

Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου καθώς και την αναγκαιότητα να υπογραφεί άμεσα η Κ.Υ.Α.για να δοθεί η δυνατότητα μονομερούς αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζομένους για τον Μήνα Οκτώβριο ακόμα και αν έχουν απολυθεί.

Τέλος του επίδοσε υπόμνημα με τα αιτήματα μας και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την μετεκπαίδευση (2020-2021 για τα τμήματα που θα δημιουργηθούν και τις προϋποθέσεις) καθώς επίσης και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας (εργασιακά) στα συναρμόδια Υπουργεία 

Στο Πανεπιστήμιο

Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2020, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου, κο Μάξιμο Σενετάκη και την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου επισκέφτηκε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης καλωσόρισε τον Υφυπουργό και έκανε μία σύντομη αναφορά στα χαρακτηριστικά του Ιδρύματος που καθοδηγούν τη στρατηγική του.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κο Πρύτανη για τη δυνατότητα που του δόθηκε να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης .

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αναζήτησης κοινών δράσεων για το μέλλον. Συγκεκριμένα ο Πρύτανης ενημερώθηκε για τη νέα μεταρρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική από άλλες χώρες της Μεσογείου που εξελίσσονται ραγδαία στον τομέα αυτό και επιβεβαίωσαν την ανάγκη για συνέργειες, ώστε να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση στην τουριστική εκπαίδευση σε όλες τις δομές της χώρας από όλους τους παρόχους εκπαίδευσης. Ο Πρύτανης συνεχάρη τον Υφυπουργό για τη νέα Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο που αποτελεί όχημα τουριστικής ανάπτυξης για την Κρήτη και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο της Σχολής , εφόσον αυτό εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης που θα αποφασίσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ακολούθως, τον ενημέρωσε για τις δράσεις και τα θέματα του Πανεπιστημίου και τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας και ζήτησε τη θετική συμβολή του Υπουργείου Τουρισμού.
Τέλος, η Υπηρεσιακή Γραμματέας κ. Σταυρούλα Μηλιάκου τόνισε την ανάγκη της αγοράς για σπουδές πάνω στο αντικείμενο του hospitality management, εξειδίκευση που προσφέρουν οι Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού με απορροφητικότητα 100%.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ