Θέμα voucherergasia.gr: Απίστευτα σκηνικά και ευτράπελα στο Ηράκλειο λόγω του κορωνοϊού- Σκηνές απείρου κάλλους... - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Απίστευτα σκηνικά και ευτράπελα στο Ηράκλειο λόγω του κορωνοϊού- Σκηνές απείρου κάλλους…

Τις τελευταίες μέρες και με δεδομένη την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα λόγω της επέλασης του κορωνοϊού, αλλά και τις σκηνές πανικού που καταγράφονται ανά τον κόσμο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάνουν την ψυχραιμία τους και στο Ηράκλειο.

Έτσι τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί -ανάμεσα σε άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ, κλειστά καταστήματα, άδειους δρόμους, ανοιχτές εκκλησίες κ.α. – πολλά ευτράπελα, αλλά και σκηνές απείρου κάλλους, πολλές από τις οποίες έχει καταγράψει το voucherergasia.gr και σας τις παρουσιάζει.

Την ίδια στιγμή αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως αν και η πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα και τις οδηγίες, εντούτοις υπάρχουν αρκετοί που «ξεφεύγουν» ή δεν υπακούν.
Δεν είναι τυχαίο που χθες στις παραλίες υπήρξε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος, αγνοώντας τις οδηγίες, την ώρα που και σε πολλά σημεία, όπως στον Καράβολα, είχαμε συνάθροιση αρκετών πολιτών.  Στο μεν Καράβολα ο κόσμος είχε επιδοθεί σε περιπάτους και βόλτες με τα ποδήλατα, ενώ στις παραλίες άλλοι έκαναν μπάνιο, άλλοι πικ -νικ και κάποιοι πιο μερακλήδες έψηναν μπριτζόλες!

1000 ευρώ στο ταμείο

Οι σκηνές που καταγράφονται στα σούπερ μάρκετ είναι αρκετές. Άλλες προκαλούν έκπληξη και άλλες… απογοήτευση για τη συμπεριφορά συμπολιτών μας. Σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, έκπληκτος πολίτης, είδε τον μπροστινό του, να πληρώνει στο ταμείο συνολικά 1000 ευρώ για ψώνια που έκανε. Και πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να είναι μικρότερο, όταν ο ίδιος και η σύζυγος του ψώνισαν, όχι ένα ή δύο, αλλά τρία καρότσια προϊόντα!

Την ίδια ώρα σε άλλο μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, δύο ηλικιωμένοι πιάστηκαν στα χέρια για μια συσκευασία με ρύζι… μπασμάτι! Από το ράφι με τα ζυμαρικά είχε μείνει μόνο μια μεγάλη συσκευασία με το συγκεκριμένο ρύζι, το οποίο διεκδίκησαν και οι δύο. Τα «αίματα άναψαν» γρήγορα, με τη λύση να δίνει ένας συμπολίτης μας, ο οποίος κατσάδιασε τους δύο ηλικιωμένους, επισημαίνοντας τους πως θα έπρεπε να είναι στα σπίτια τους μέσα και όχι να κυκλοφορούν ανενόχλητοι!

Για ένα αντισηπτικό

Ένας ακόμη τόπος καυγάδων είναι και τα φαρμακεία. Σε ένα από αυτά, δυο γυναίκες «αρπάχτηκαν». Ο λόγος ήταν τα αντισηπτικά που πήρε η μία κυρία. Συγκεκριμένα ζήτησε και πήρε και τα 5 τελευταία αντισηπτικά του συγκεκριμένου φαρμακείου. Όταν μια άλλη κυρία τη ρώτησε αν μπορούσε να της παραχωρήσει το ένα, εκείνη αρνήθηκε, προκαλώντας τον εκνευρισμό της πρώτης. Η μία «στόλισε» την άλλη με το επεισόδιο να λήγει λίγο αργότερα.

Εξαφάνισε τα χαρτιά υγείας

Ανάρπαστα όμως έχουν γίνει – μεταξύ άλλων προϊόντων- τα χαρτιά υγείας. Σε μίνι μάρκετ της περιοχής της Θερίσου, μια κυρία έσπευσε και πήρε – σύμφωνα με πληροφορίες – όλες τις διαθέσιμες συσκευασίες που είχε εκείνη την ώρα το μίνι μάρκετ! Κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά και με δεικτικό τρόπο από τους άλλους πελάτες. Μια ακόμη ένδειξη του πανικού που έχει κυριεύσει ορισμένους…

Την ίδια ώρα βέβαια, αυτό που έχει καταγραφεί στο Ηράκλειο είναι η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων, απέναντι στις οδηγίες, όπως γράφτηκε παραπάνω. Συμπληρωματικά να πούμε ότι τουλάχιστον 4 επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν να παραβαίνουν τις εντολές, ανάμεσα τους και ένα γνωστό κομμωτήριο της πόλης.

Ενώ και στη λαϊκή του περασμένου Σαββάτου, ο κόσμος που έσπευσε να ψωνίσει ήταν αρκετός, όπως και στις λαϊκές αγορές που λειτούργησαν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα!

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ