Θέμα voucherergasia.gr: Απόπειρα για δικαίωση - Τριμερής συνάντηση για τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους! - voucherergasia.gr

Θέμα voucherergasia.gr: Απόπειρα για δικαίωση – Τριμερής συνάντηση για τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο, που βλέπουν πως είναι ακόμη στον «αέρα», παρα το γεγονός ότι έχει ανοίξει εδώ ενάμιση μήνα περίπου και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως συνεχίζονται για 29η μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου τους, με νέα 24ωρη απεργία από την Τετάρτη 29 Ιουλίου από 08:00 π.μ. έως και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 08:00 π.μ.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μας Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ».

Μια δικαιωση, η οποία μπορεί να έρθει τις επόμενες μέρες. Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και την καθοριστική παρέμβαση της ΓΣΕΕ κατατέθηκε από την περασμένη εβδομάδα από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ» στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αίτημα για τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση με σκοπό την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ υπήρξε δημόσια δέσμευση του Υπουργού κ. Βρούτση για την τριμερή μετά από επερώτηση των Βουλευτών Ηρακλείου κ.Κεγκέρογλου και κ. Ηγουμενίδη.

Επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με τη Νομική του Υπηρεσία και το ενδεχόμενο υποχρεωτικής παράτασης της Σ.Σ.Ε έως και 30/6 (και με την 3μηνη μετενέργεια μέχρι 30/9) μετά από σχετική πρόταση του Βουλευτή κ. Κεγκέρογλου .

Για άλλη μια φορά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων και τους Πράκτορες να αναλάβουν την κοινωνική τους εταιρική ευθύνη προς τους εργαζόμενους υπογράφοντας άμεσα την Σ.Σ.Ε.

Η παρέμβαση στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την παράταση της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης με τους τουριστικούς πράκτορες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι η ΣΣΕ Εργασίας των 500 περίπου οδηγών που έληξε την 31/3/2020 και στη συνέχεια με διάταξη νόμου παρατάθηκε για τρεις μήνες, συνεχίζει να ισχύει λόγω μετενέργειας για 3 μήνες ακόμη, ήτοι μέχρι 30/9/2020. Αυτή η –ορθή- ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, εφόσον υιοθετηθεί από το Υπουργείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης, προϋποθέσεων εκ των ων ουκ άνευ για την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού στην Κρήτη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας. Θα έχει, επιπλέον, ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων προκειμένου εργαζόμενοι και εργοδότες να διαβουλευθούν σε ομαλές συνθήκες και να καταλήξουν αφενός σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία και αφετέρου .

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο βουλευτής και, εφόσον το Υπουργείο διαφωνεί με αυτή την ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, οφείλει τουλάχιστον να ανταποκριθεί στο γραπτό αίτημα των εργαζομένων για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων , εργοδοτών και Υπουργείου, χωρίς όμως να δεσμευτεί ως προς την σχετική με τη μετενέργεια υιοθέτηση της ανωτέρω ερμηνείας της εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε θετική την αποδοχή του αιτήματος διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης και ζήτησε να γίνει όσο το δυνατό ταχύτερα. Τέλος κάλεσε τον Υπουργό , μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της τριμερούς, να μελετήσει προσεκτικά με τις υπηρεσίες του την ανωτέρω ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

 

Ανδρεας Κριτσωτάκης

Share
Ετικέτες: λεωφορείαοδηγοί

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ