Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου

«Φωτιά» έχει πάρει από χθες το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου, καθώς οι πολίτες, μετά την άρση των μέτρων ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια των πλοίων.

Η απάντηση φυσικά των ανδρών του Λιμενικού Σώματος είναι πως τα δρομολόγια πλέον πραγματοποιούνται κανονικά. Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας όπως απαιτείται και όλοι μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά.

Σύμφωνα με πηγές, χθες ειδικά, κατά την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων για τα δρομολόγια των πλοίων, οι Κρητικοί από όλες τις περιοχές του νησιού, επικοινωνούσαν για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την όλη διαδικασία. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και τις επόμενες μέρες, μέχρι και πάλι οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν να μπουν σε… κανονικότητα.
Γιατί είναι απόλυτα λογικό, μετά από την καραντίνα, αλλά και όσο ο κορωνοιος καλπάζει, να υπαρχει μια εύλογη ανησυχία, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έχει νικήσει σε αυτή τη φάση τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το πρωί ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις πολιτών προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Επίσης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας με την υγειονομική Επιτροπή, έχουν θεσπιστεί κανόνες που θα διέπουν το επόμενο διάστημα τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.
Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορωνοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ