Θέμα voucherergasia.gr: Η τιμή του οβελία για το πασχαλινό τραπέζι - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Η τιμή του οβελία για το πασχαλινό τραπέζι

Αυξάνει η ζήτηση για το ντόπιο αρνάκι, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, όπως λένε οι ίδιοι οι κρεοπώλες. Μάλιστα φέτος, αναμένεται να είναι μια χρονιά υπερ των παραγωγών, οι οποίοι θα δουν ικανοποιητικές τιμές, που θα αποτελέσουν ένα αντισταθμισμα στα έξοδα τους.

Συμφωνα λοιπόν με τους κρεοπωλες του Ηρακλείου ο οβελίας θα είναι προς πωληση σε υψηλες τιμες
Για το πασχαλινό τραπέζι τους οι Ηρακλειώτες θα πρέπει να πληρώσουν το κρεας σε τιμές που θα φτάνουν ακόμα και τα 11 ευρώ το κιλό.
Φέτος είχαμε την κακή συγκυρία του να εορταστεί πολύ νωρίς το Πάσχα των Καθολικών, σε σχέση με το Ορθόδοξο, κι έτσι μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων εξήχθησαν στην Ιταλία.

Η γειτονική μας χώρα έδωσε καλές τιμές και απορρόφησε σημαντικό όγκο της παραγωγής με αποτέλεσμα τώρα να μην υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες για να καλυφθεί η ελληνική αγορά.

Στην Κρήτη βέβαια ελπιδα ειναι πως δεν θα χρειαστούν εισαγωγές αμνοεριφίων όμως δυστυχώς ο καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει κάτι παραπάνω για να προμηθευτεί αρνάκι γάλακτος ντόπιας εκτροφής.

Πέρυσι οι παραγωγοί αμνοεριφίων έσφαζαν με 4,50 ευρώ το κιλό και φέτος η τιμή έχει ανέβει στα 6 ευρώ. Αν υπολογίσουμε και όλα τα υπόλοιπα κόστη πρέπει να περιμένουμε τελική τιμή καταναλωτή γύρω στα 11 ευρώ τοπικά, γιατί στην Αθήνα θα είναι ακόμα πιο υψηλή.
Για να λειτουργήσει σωστά φέτος η πασχαλινή αγορά αμνοεριφίων, πρέπει οι καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις παραγγελίες τους γιατί αν τις αφήσουν για την τελευταία στιγμή ίσως και να μην βρουν ντόπιο αρνί ή κατσίκι γάλακτος.

Πέρυσι, πρώτη χρόνια που περάσαμε Πάσχα με κορωνοϊό, υπήρξε ένα γενικότερο αλαλούμ στην αγορά και αρκετοί καταναλωτές έμειναν χωρίς ντόπιο κρέας.

Φέτος όμως αν μεριμνήσουν νωρίς, θα φροντίσουν και οι κρεοπώλες από την πλευρά τους να έχουν επάρκεια για τους πελάτες τους.
Αυτό που εφιστούν όλοι ειναι η προσοχή των καταναλωτών ως προς το από πού αγοράζουν το κρέας για το πασχαλινό τους τραπέζι. Η απευθείας αγορά από βοσκούς ενέχει κινδύνους αφού τα ζώα δεν έχουν ελεγχθεί από κτηνιάτρους και δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες σφαγής τους.

Ακόμα θα πρέπει να μην θεωρούν ως μοναδικό κράχτη την τιμή στα αμνοερίφια μια τα μεγάλα σε ηλικία σαφώς θα έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά και διαφορά σε γεύση και ποιότητα σε σχέση με τα γάλακτος.

Ελεγχοι

Ομάδα Εργασίας για το συντονισμό των ελέγχων στα εισαγόμενα αμνοερίφια, αλλά και τα αυγά την περίοδο του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν οι ελληνοποιήσεις συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.

Στην ομάδα μετέχουν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών.

Η απόφαση προβλέπει την διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα εισαγόμενα, ζώντα και σφάγια, αμνοερίφια τόσο στις πύλες εισόδου στη βόρεια συνοριογραμμή της χώρας μας, από το Νομό Έβρου έως το Νομό Φλώρινας (Νέος Καύκασος, Εύζωνοι, Ορμένιο, Νυμφαίο, Προμαχώνας, Εξοχή, Κυπρίνος), όσο και καθ’ όλη την «διαδρομή» τους εντός της επικράτειας (εθνικό οδικό και παράπλευρο οδικό δίκτυο) μέχρι και τον τελικό παραλήπτη (κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σφαγεία, αγορές, κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες κρέατος).

Share
Ετικέτες: αγοράαρνια

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ