Θέμα voucherergasia.gr: Οι σχολές οδήγησης «λυγίζουν» οικονομικά λόγω... κορωνοϊού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Οι σχολές οδήγησης «λυγίζουν» οικονομικά λόγω… κορωνοϊού

Μεγάλη ζημιά προκαλεί ο κορωνοϊός και στις σχολές οδήγησης, αφού και σε αυτόν το επαγγελματικό κλάδο οι συνέπειες είναι μεγάλες.

Σε επίπεδο Κρήτης, αυτό που επισημαίνεται από εκπρόσωπο του κλάδου που μίλησε στο vouchergasia.gr είναι ότι σταματήσαν ήδη τα θεωρητικά μαθήματα, με βάση το ΦΕΚ που αναφέρει το τι πρέπει να γίνει για τις συναθροίσεις, ενώ ίσως και μέσα στην ημέρα έχουμε περισσότερες εξελίξεις, σχετικά με τη συνέχιση ή όχι των πρακτικών μαθημάτων.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτές είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» με την κατάσταση, έχοντας λάβει ήδη κάποια μέτρα ως προς την προστασία των ίδιων και των μαθητών τους. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το voucherergasia.gr, στις σχολές οδήγησης έχουν τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία οδηγίες προς τους μαθητές και τους υποψήφιους πελάτες.


Στην Αθήνα την ίδια ώρα, σε αναστολή των εξετάσεων που αφορούν στην απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις επόμενες 14 ημέρες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, προσθέτωντας ότι οφείλουν να διακόψουν κάθε είδους θεωρητικού μαθήματος όλες οι σχολές οδηγών (ΚΘΕΥΟ Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών», σημείωσε ο κ. Πατούλης, με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση για 14ημερο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Με στόχο την αποτροπή της γρήγορης εξάπλωσης του ιού, συνεχίζει ο κ. Πατούλης, και για να θωρακιστεί περισσότερο η εθνική προσπάθεια, «κρίνουμε αναγκαίο να ληφθούν ανάλογα μέτρα και για τα φροντιστήρια, καθώς και αυτά αποτελούν χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλοί μαθητές. Παράλληλα, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ