Θέμα voucherergasia.gr: Ραβδίζουν ελιές και μοιράζονται ξύλα - Δυο σπουδαίες κινήσεις για όσους έχουν ανάγκη!(φωτογραφίες) - voucherergasia.gr

Θέμα voucherergasia.gr: Ραβδίζουν ελιές και μοιράζονται ξύλα – Δυο σπουδαίες κινήσεις για όσους έχουν ανάγκη!(φωτογραφίες)

Όχι μια, αλλά δύο σημαντικές πρωτοβουλίες λαμβάνει και υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου! Εχει διαθέσει ήδη 1300 ελαιόδεντρα, τα οποία ραβδίζουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενώ την ίδια ώρα διαθέτει και ξύλα για να ενισχύσει την αγωνία εκείνων που αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, αλλά δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και ξύλα για τη σόμπα ή το τζάκι τους!

Το ράβδισμα

Στο «Μετόχι Γρυλλιωνάκη», το οποίο περιλαμβάνει περίπου 1.300 ελαιόδεντρα που φέτος έχουν βεντέμα, εχουμε ένα… ιδιότυπο ράβδισμα!

Μια διαδικασία ιδιαίτερη, καθώς σε αυτήν συμμετέχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, οι οποιοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και ταυτόχρονα να μοιραστούν ποσότητες ελαιολάδου

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου. Σημειώνεται οτι από το ελαιόλαδο που θα συγκεντρωθεί, μεγάλη ποσότητα θα μοιραστεί δωρεάν στους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσίων του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογής και αξιοποίησης του ελαιοκάρπου και κατέληξε στην πρόταση συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τα κύρια σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

Η ΔΕΠΑΝΑΛ εχει προσλάβει για την συγκομιδή άτομα, τα οποία υπέδειξε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από τους στηριζόμενους στα προγράμματά της.
Τα άτομα αυτά θα αμειφθούν κανονικά με ημερομίσθιο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ και θα μοιρασθούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που θα μαζέψουν, ενώ απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας κοινωνικής επιχείρησης.

 
Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στην δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί σε συμπολίτες, που το έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Και ξυλα

Πρωτοβουλία για διανομή ξυλείας θέρμανσης, για τους δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου.
Η διανομή δωρεάν καυσόξυλων αφορά στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ, Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΜ και Παράρτημα Ρομά), στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών – κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου και ξεκινά σημερα.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 50 τόνοι καυσόξυλων τα οποία θα διατίθενται σταδιακά.
Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες πολιτών οι οποίοι λόγω των έκτακτων συνθηκών αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές.
Η διανομή της ξυλείας υλοποιείται μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ