Θέμα voucherergasia.gr: Στον «αέρα» εκατοντάδες παιδιά - Τι γίνεται με την προσχολική αγωγή και τις... μάσκες - voucherergasia.gr

Θέμα voucherergasia.gr: Στον «αέρα» εκατοντάδες παιδιά – Τι γίνεται με την προσχολική αγωγή και τις… μάσκες

Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου και περίπου 500 παιδιά που επρόκειτο να ενταχθούν στην προσχολική αγωγή είναι στον «αέρα».

Λύση δε διαφαίνεται, ούτε την τελευταία στιγμή για αυτό και ο Δήμος Ηρακλειου έχει ηδη κινητοποιηθεί και μάλιστα έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου το πρόγραμμα της προσχολικής αγωγής να μην τεθεί για ένα χρονο στο Ηράκλειο. Να πάρει δηλαδή αναβολή για ένα έτος.

Όπως ειπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, η σχετική μελέτη από την πλευρά του Δήμου εκπονήθηκε έγκαιρα. Το Μάη του 2020 μάλιστα έγινε διαγωνισμός για τις αίθουσες και αποφασίστηκε από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, να αναλάβει ο Δήμος την προετοιμασία και παράδοση 10 αιθουσών και η ΚΤΥΠ τις υπολοιπες 22.

Φτασαμε όμως στο «παρά ένα» και το αποτέλεσμα που έχουμε είναι δέκα αίθουσες έτοιμες, άλλες έντεκα (τις οποίες βρήκε ο Δήμος από δικούς του χώρους) σε εκκρεμότητα και τις υπολοιπες να αγνοούνται!

Και λέμε για τις 11 αίθουσες πως είναι σε εκκρεμότητα, καθώς ακόμη αναμένεται ο εξοπλισμός τους, που δε θα έρθει πριν τα μέσα Οκτώβρη.

Τα σενάρια

Το ιδανικό σενάριο θα είναι το Υπουργείο να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Δήμου για την αναβολη του προγράμματος. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός θα ζητηθεί να δοθούν voucher σε όλες τις οικογένειες (500 περίπου) ωστε να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στα σχολεία.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Λαμπρινός είπε ότι θα λειτουργήσουν οι 21 αίθουσες που έχει βρει ο Δήμος, όμως τότε θα μείνουν κάποια παιδιά εκτός. «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην υπαρξει πρόβλημα και τελικά να βρεθεί λύση σε ένα θέμα που δεν είναι δικής μας ευθύνης. Εμείς κάναμε από την μεριά μας ό,τι είχε συμφωνηθεί», ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι 11 αίθουσες που λέει ο Δήμος ότι έχουν επιστρατευθεί, υπάρχουν μέσα και χώροι αποθηκευτικοί, που διαμορφώθηκαν ανάλογα, με τον κ. Λαμπρινό να τονίζει ότι δεν υπαρχει μια τέτοια περίπτωση.

Οι μάσκες

Σε ότι αφορά τις μάσκες, συμφωνα με τον ίδιο το Δήμαρχο Ηρακλείου, η παραλαβή τους αναμένεται αύριο ή την Κυριακή. Μια παραλαβη, για την οποία υπαρχει ανησυχία, αφενός αν φτάσει εγκαίρως, αφετέρου αν οι μάσκες μοιραστούν στην ώρα τους, στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Δήμος, συμφωνα με τον κ. Λαμπρινό είναι έτοιμος, έχοντας στην αναμονή ένα συνεργειο 30 ατόμων για να παραλάβει τις κούτες με τις περίπου 50.000 μάσκες (κατά τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη) που προορίζονται για το Δήμο Ηρακλείου.

Μόλις παραληφθούν οι κούτες, άμεσα θα ξεκινήσει – όπως ειναι αυτονόητο – η κατανομή τους στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Επίσης ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι σχολικές καθαρίστριες έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στα σχολικά κτίρια ενώ και η Υπηρεσία Καθαριότητας πλένει και απολυμαίνει τους αύλειους χώρους των σχολείων.

Tι είπε ο Δήμαρχος

Όσον αφορά στην δίχρονη προσχολική  εκπαίδευση, ο Δήμαρχος ανέφερε αναλυτικά: «Εμείς αυτό που αναλάβαμε το φέραμε εις πέρας. Βλέποντας όμως ότι η  ΚτΥπ καθυστερεί για την τοποθέτηση  των 22 αιθουσών που έχει αναλάβει, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, δεν έχει έρθει ο εξοπλισμός για τις 10 Αίθουσες στα δημοτικά που έχει βρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητήσαμε από την Υπουργό Παιδείας, αφού πρώτα τις περιγράψαμε την υφιστάμενη κατάσταση, να εξετάσει το ενδεχόμενο της αναστολής του μέτρου για ένα χρόνο.

Επειδή θεωρούμε  την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση πολύ σημαντική, είναι κρίμα να ξεκινήσει με προχειρότητα.

Ως Δήμος Ηρακλείου κάναμε ό,τι μας αναλογούσε και μας λυπεί ιδιαίτερα η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους. Θέλω να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους, είτε ανασταλεί το μέτρο, είτε όχι». Σε περίπτωση μάλιστα που τελικά ανασταλεί, θα ζητήσουμε voucher για τους γονείς των οποίων τα παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς».

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Share
Ετικέτες: ΔήμοςΗράκλειο

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ