Θέμα voucherergasia.gr: Τα drones στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Τo παράδειγμα της Κίνας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Τα drones στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Τo παράδειγμα της Κίνας

Ο αγώνας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, γίνεται με κάθε Μέσο και «κλειδί» αποτελεί η πρόληψη των πολιτών και η ενημέρωση πρωτίστως των αρμοδίων φορέων (Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείου Υγείας).

Στην Ελλάδα και φυσικά στην Κρήτη, πρέπει να αποτελεί ύψιστη πρoτεραιότητα. Ενα από τα Μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι και τα ψεκαστικά drones που μπορούν να προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Η χρησιμότητα αυτού του εργαλείου, μπορεί να διαπιστωθεί από τη στάση της Κίνας που ήταν η πρώτη πληγείσα χώρα από την πανδημία. Η κινεζική κυβέρνηση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζονται από την αρχή του έτους για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Οι κινεζικές Αρχές κινήθηκαν αποφασιστικά στους τρόπους προστασίας της μετάδοσης και ενεργοποίησαν όλα τα διαθέσιμα μέσα προς τον σκοπό αυτό. Όπως όλα δείχνουν 3 μήνες μετά, τα έχουν πάει εξαιρετικά. Τα νέα κρούσματα στην χώρα, είναι μόνο εισαγόμενα.

«Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, σημαντικό ρόλο έπαιξε η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών. Συγκεκριμένα, έγινε ευρεία χρήση της τεχνολογίας των drones. Από την ενημέρωση και θερμομέτρηση των πολιτών, έως την καθολική απολύμανση με ψεκαστικά drones εξωτερικών χώρων και επιφανειών.

Ο πρωτογενής τομέας της Κίνας έχει εδώ και αρκετά έτη εντάξει τα ψεκαστικά drones στην καλλιεργητικές του πρακτικές. Χιλιάδες drones εργάζονται στα χωράφια όλο τον χρόνο, πραγματοποιώντας εργασίες φυτοπροστασίας σε εκατομμύρια στρέμματα. Η άμεση διάθεση και στη συνέχεια η ενεργοποίηση τους για τις διαδικασίες απολύμανσης στις ευπαθείς περιοχές, αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο ανάσχεσης του ιού» σημειώνει ο κ. Στελιος Χριστοδούλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας IONOS.

Μάλιστα ο κ. Χριστοδούλου συνεχίζει λέγοντας πως εκτός από την απολύμανση κτηρίων, δρόμων και γενικά εξωτερικών χώρων, ο ψεκασμός με drone παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση της πιθανής μετάδοσης του κορωνoϊού από πουλιά και θηλαστικά που μεταφέρουν ιό, όπως αρουραίοι και άλλα τρωκτικά. Απολύμανση που επιτυγχάνεται με την ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη παρουσία.

«Η εμπειρία αυτή, με τα αποδεδειγμένα επιτυχή αποτελέσματα, μπορεί τώρα να εφαρμοστεί και σε άλλες πληγείσες χώρες. Η IONOS, αποτελώντας μέλος της ομάδας της ΤΤΑ , είναι σε θέση να μεταφέρει την πρόσφατη εμπειρία χρήσης ψεκαστικών drones στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Η TTA είναι κατασκευαστής ψεκαστικών drones, με απόλυτη εξειδίκευση σε αυτά. Το τελευταία διάστημα έχει προχωρήσει σε απολύμανση επιφανειών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ολόκληρων χωριών και η προσπάθεια συνεχίζεται

Όπως τονίζει ο ίδιος, η απολύμανση νοσοκομείων, εργοστασίων, κτηρίων, δρόμων και γενικά κατοικημένων περιοχών, γίνεται 50 φορές γρηγορότερα συγκριτικά με τον παραδοσιακό τρόπο. Απολύμανση που επιτυγχάνεται με την ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη παρουσία, όσες φορές χρειαστεί», καταλήγει ο κ. Χριστοδούλου.

Share
Ετικέτες: κορωνοϊόςΚίνα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ