Θέμα voucherergasia.gr: Το «άβατο» στα ορεινά της Κρήτης, απειλεί την ΕΛ.ΑΣ. - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θέμα voucherergasia.gr: Το «άβατο» στα ορεινά της Κρήτης, απειλεί την ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση και παραλίγο «θερμό» επεισόδιο είχαμε πριν από λίγα 24ωρα σε περιοχή στα ορεινά της Κρήτης και συγκεκριμένα σε χωριό του Μυλοποτάμου.

Αφορμή στάθηκε ένας αστυνομικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και μέλη του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης. Ο έλεγχος όμως δεν έγινε… αποδεκτός από μερίδα θερμόαιμων κατοίκων που αντέδρασαν και μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο.

Μικρό χρονικό διάστημα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια, το πιστολίδι στο Αρκαλοχώρι και τόσα άλλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, έρχεται ένα ακόμη συμβάν για να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως στα ορεινά του νησιού, υπάρχει ένα «κράτος εν κράτει».

Για διάφορους – γνωστούς σε όλους μας – λόγους, οι ορεσίβιοι κάτοικοι της Κρήτης, θεωρούν ότι οι περιοχές όπου κατοικούν είναι τα…λημέρια τους, στα οποία μπορούν να δρουν κατά το δοκούν.

Δεν είναι τυχαίο που οι «τελευταίοι τροχοί της άμαξας», οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «Άβατα».

Τι θα γινόταν άραγε αν οι ένστολοι δεν αντιδρούσαν με τρόπο υποδειγματικό; Θα είχαμε νέα Ζωνιανά…
Επειδή «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» είχαμε και «ομοβροντία» δημοσιευμάτων.

Με σχετικό υπόμνημα που εξέδωσε και κοινοποίησε και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καταγγέλλει την εγκατάλειψη όπως αναφέρει του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου που δημιουργήθηκε με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και δη της “βαριάς” εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Στο υπόμνημα που εξέδωσε αναφέρει:

«Μετά το «φιάσκο» στα Ζωνιανά το 2007 με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα, ανέλαβε πρωτοβουλία το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρύθηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και δη της ¨βαριάς¨ εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας όμως λίγων ετών και παρά τα μεγάλα λόγια της δήθεν υποστήριξης της ανωτέρω υπηρεσίας παρατηρείται η εγκατάλειψη της. Ειδικότερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, της οποίας η απουσία είναι εκκωφαντική, όχι μόνο δεν ενισχύει την ανωτέρω υπηρεσία αλλά αντιθέτως την έχει αποδυναμώσει.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με νέο προσωπικό ώστε να είναι ικανή να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο της . Εμείς σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, διότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να έχουμε τραυματίες συναδέλφους ή και ακόμη επανάληψη των προηγούμενων τραγικών γεγονότων με τα γνωστά δυστυχώς τραγικά αποτελέσματα, πού παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα.

Η Ένωσή μας είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας πού υπηρετούν σε αυτή την δύσκολη από πολλές απόψεις υπηρεσία και εννοείται ότι θα συνεχίσει να το πράττει με όποιον τρόπο μπορεί».

Στο ίδιο μοτίβο και η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, αναφορικά με τα περιστατικά παραβατικότητας τονίζει με ανακοίνωση της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία ξανά «άβατων»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορµή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στα Ανώγεια και όχι µόνο, θα θέλαµε να αναφέρουµε τα ακόλουθα : Έντονο προβληµατισµό έχουν προκαλέσει, στην Ένωσή µας, παραβατικές συµπεριφορές που λαµβάνουν χώρα στο νοµό µας και αφορούν τους Νόµους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών». Τέτοιου είδους συµπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτοµα τα οποία έχουν την λανθασµένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόµου ή/και ότι µπορούν να πάρουν το νόµο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες µένοντας ατιµώρητοι.

Η Ένωσή µας είχε επισηµάνει και στο παρελθόν την κατά καιρούς αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληµατικότητα, τις κάθε µορφής παρεµβάσεις στο αστυνοµικό έργο, την κακοδιαχείριση του προσωπικού και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καταστάσεις που οδήγησαν, στο παρελθόν αλλά και σήµερα, σε αιµατηρά γεγονότα. Επειδή βρισκόµαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε µε όπλα που βγαίνουν επικαλούµενα την κακώς νοούµενη «παράδοση», είτε µε κτηνοτρόφους που λυµαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές δηµιουργώντας πρόβληµα στις τοπικές κοινωνίες, είτε µε άτοµα που απειλούν µε το «ξέρεις ποιος είµαι εγώ» και το «έχω “µπάρµπα” στην Κορώνη» ή επενδύουν στον εκφοβισµό των πολιτών µε απώτερο σκοπό την «σιωπή», θέλουµε να τους ενηµερώσουµε ότι θα µας βρουν απέναντί τους!

Δηλώνουµε απερίφραστα ότι στηρίζαµε και στηρίζουµε την προσπάθεια των συναδέλφων µας, που δραστηριοποιούνται – επιχειρούν στο Νοµό, µε σκοπό να εξασφαλίσουν και να απολαύσουν οι συµπολίτες µας το έννοµο αγαθό της δηµόσιας ασφάλειας και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουµε ξανά τη δηµιουργία «ΆΒΑΤΩΝ».

Με δεδοµένου ότι το πρόβληµα ΔΕΝ είναι µόνο αστυνοµικό, καλούµε την πολιτεία και τους φορείς να εφαρµόσουν άµεσα ευρύτερα σχέδια κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτικής δράσης στην περιοχή καθώς επίσης και τους φιλήσυχους πολίτες να συµπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθειά µας για εφαρµογή της νοµιµότητας».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ