Θεσσαλονίκη: Από το ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (VIDEO) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Web TVΕπικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Από το ξημέρωμα στις εκκλησίες για τον αγιασμό (VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς από τα ξημερώματα της μεγάλης γιορτής για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν τον αγιασμό.

Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έχουν συγκεντρωθεί πιστοί έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όπου πριν από λίγο μετέβησαν αστυνομικοί αλλά η παρουσία τους είναι διακριτική.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8.30 πμ ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr:

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών, ενώ η παρουσία των αστυνομικών έξω και από τον συγκεκριμένο ναό είναι διακριτική.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν την… έλευση των ψαλτών συμπληρώθηκε ο αριθμός των 10 ατόμων και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, με ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ και με παραινέσεις από τους αστυνομικούς για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών. Στη Θεσσαλονίκη, την τήρηση των μέτρων για τον σημερινό εορτασμό επιβλέπει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστράτηγος, Γιώργος Δούβαλης.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κατά την Εορτή των Θεοφανείων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα σε εγκύκλιο που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους μητροπολίτες όλης της χώρας ζητεί «την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ