Θλίψη για το σπουδαίο εκπαιδευτικό Μιχάλη Καραταράκη που «έφυγε» από τη ζωή - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Θλίψη για το σπουδαίο εκπαιδευτικό Μιχάλη Καραταράκη που «έφυγε» από τη ζωή

Ενας σπουδαίος άνθρωπος,  δάσκαλος,  επιχειρηματίας,  πολιτης,  άφησε την τελευταία του πνοή, γεμίζοντας θλίψη σύσσωμη την κοινωνία του Ηρακλείου. Ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης» και σπουδαίος εκπαιδευτικός, ο Μιχάλης Καραταράκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών.

Ο Μιχάλης Καραταράκης ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Η τέλεση της κηδείας του θα γίνει σημερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Γκαγκάλες του Δήμου Γόρτυνας. Τέλειωσε το Γυμνάσιο της Πόμπιας, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις. Σπούδασε με υποτροφία, του Ι.Κ.Υ. (1952-1956) στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε με άριστα το πτυχίο του. Μετά το πτυχίο του δίδαξε στο Λύκειο «ο Κοραής» και στο Γυμνάσιο της  Ιθάκης.

Επίσης υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής  της Ε.Π.Ο.Ν. (1946) και  υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου Φοιτητικού Συλλόγου της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1955)  και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του. 

Ήταν επίσης μέλος στα Δ.Σ. σε σειρά Ενώσεων και Συλλόγων, ενώ υπήρξε και ο πρόεδρος της Τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής Ένωσης  Αμερικής( από το από το 2004).

Η Πρυτανεια

H Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης αποχαιρετάει τον Μιχάλη Καραταράκη  με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά το Μιχάλη Καραταράκη. Ο Μιχάλης  Καραταράκης υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης και θερμός υποστηρικτής του Πανεπιστημίου μας από την ίδρυσή του. Με το παράδειγμά του, την ανιδιοτέλειά του και την προφανή διάθεση εθελοντικού έργου που τον διέκρινε, μέχρι και τα τελευταία στάδια της ζωής του, ενέπνευσε τους συμπολίτες του να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στο Ίδρυμα στα δύσκολα πρώτα χρόνια της  εν συνεχεία λαμπρής του πορείας και διατήρησε άσβεστη την άμεση και ενεργό στήριξη του σε όλα τα μετέπειτα παραγωγικά χρόνια.

Κατέβαλε προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξεύρεση  πόρων υλικής υποστήριξης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και των υπόλοιπων ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης και διετέλεσε Πρόεδρος της τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής  Ένωσης Αμερικής. Η συνεργασία του με τις Διοικήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν άψογη και υποδειγματική και ως ενεργός πολίτης του Ηρακλείου μετέφερε πάντα σκέψεις, αλλά και υλοποιούσε δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες του να αποτελούν πρότυπο για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας. 

Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2016 ήταν ελάχιστος φόρος τιμής σε μία προσωπικότητα που συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο του.

Ο Μιχάλης Καραταράκης θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα και  η αγάπη του για τον τόπο του και τα Πνευματικά του Ιδρύματα θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που τα υπηρετούμε.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ