Το αλαλούμ συνεχίζεται: Τι ισχύει τελικά για την μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Το αλαλούμ συνεχίζεται: Τι ισχύει τελικά για την μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο

Tα νέα μέτρα που ισχύουν κυρίως μόνο για Σαββατοκύριακα έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες που πλέον δεν ξέρουν τι ισχύει και τι δεν ισχύει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με ένα ερώτημα να είναι τι ισχύει για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Αναφορικά λοιπόν με τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο δεν έχει ανακοινωθεί καμία νέα απόφαση και, ουσιαστικά, η μετακίνηση επιτρέπεται.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι δεν υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου εντός της ίδιας περιφέρειας.

Ετσι με SMS στο 13033 ισχύει κανονικά η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο. Όπως έγινε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, έτσι και σήμερα Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ο κωδικός 6 στο SMS 13033 θα είναι στο επίκεντρο, καθώς αρκετοί θα βγουν βόλτα εκτός του δήμου τους, καθώς επιτρέπεται η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

«Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Αστυνομικού. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με το πνεύμα του νόμου και με το γράμμα του νόμου. Αν κάτι είναι γραμμένο ρητά στο νόμο δεν υπάρχουν περιθώρια όταν διαπιστώνονται παραβάσεις για την επιβολή προστίμου ή όχι» ανέφεραν πηγές των Αρχών στο ethnos.gr. Όπως εξηγούν οι Αρχές αν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανειλημμένα έχει τονίσει, προφορικώς, ότι οι μετακινήσεις με κωδικό 6 πρέπει να περιορίζονται στον οικείο ή όμορο δήμο, αυτό δεν έχει αποτυπωθεί και σε νόμο. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουν ότι «δυστυχώς ένας νόμος ή ένα νομικό κείμενο δεν μπορεί να καλύπτει και να αποτυπώνει όλες τις περιπτώσεις. Και αν υπάρχει και κάποια αδικία, υπάρχει και η διαδικασία της ένστασης».

Παρ όλα αυτά υπενθυμίζεται ότι πλέον οι πολίτες σε Aττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, έχουν τέσσερις λιγότερες επιλογές σε sms στο 13033 καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί το Σαββατοκύριακο. Τις συγκεκριμένες ώρες επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση.

Πλέον, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο, από τις 18:00 έως τις 21:00, δεν θα μπορούμε να επιλέξουμε τα sms στο 13033 για σωματική άσκηση, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας. Αντίθετα τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, έχουν για τρεις περισσότερες ώρες (18:00-21:00) τις παραπάνω επιλογές.

SMS στο 13033 – Οι μοναδικές εξαιρέσεις για τα Σαββατοκύριακα αφορούν:

* λόγους υγείας
* λόγους εργασίας
* για σύντομη βόλτα του κατοικιδίου γύρω από την μόνιμη κατοικία

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ