Τσιόδρας: Ποιοι πρέπει να φορούν τις μάσκες - Υπάρχει διχογνωμία - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Τσιόδρας: Ποιοι πρέπει να φορούν τις μάσκες – Υπάρχει διχογνωμία

Για πολλοστή φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα των μασκών και ποιοι πρέπει να τις φοράνε για να προστατεύουν τον εαυτό και τους γύρω τους.

Ο καθηγητής επανέλαβε ουσιαστικά τις συστάσεις για τη μη γενικευμένη χρήση των μασκών από τον πληθυσμό. Με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, με τις οποίες επικοινώνησε επ’αυτού του θέματος, όπως ανέφερε, μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς και όσοι φροντίζουν ασθενείς.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε εξάλλου πως υπάρχει τεράστια έλλειψη παγκοσμίως του είδους, ζήτημα κρίσιμο για τα δημόσια συστήματα υγείας. «Μάλιστα αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν έχει νόημα η χρήση τους», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε:

«Ο ΠΟΥ και το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν πει ότι μόνο τα άτομα με συμπτώματα, όσοι φροντίζουν για αυτά, καθώς και οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να φορούν μάσκες.

»Αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μία διχογνωμία. Κάποιοι εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του κινέζικου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πιστεύουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για αυτή την πανδημία. Άλλοι εξίσου ειδικοί πιστεύουν ότι η στρατηγική αυτή είναι λάθος, όταν υπάρχει τεράστια έλλειψη μασκών στην αγορά και ότι ενέχει και κινδύνους γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Είναι η πανδημία των πολλών αβεβαιοτήτων και ερωτηματικών. Εμείς είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί 100% να τεκμηριωθεί. Σίγουρα αυτή τη στιγμή το μέγιστο όφελος από τις μάσκες είναι στα νοσοκομεία, στο προσωπικό μας, στους ασθενείς και σε όσους του περιποιούνται. Εκεί χρειάζονται περισσότερο και μάλιστα με την τεράστια έλλειψη μασκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα αν όλοι τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν έχει νόημα η χρήση τους.

Παρόλα αυτά, όπως κάνω συνήθως όταν προκύπτουν παρόμοια διλήμματα, επικοινώνησα με το ευρωπαϊκό CDC και τους ζήτησα να τοποθετηθούν επίσημα για αυτό το θέμα. Ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι η κύρια χρησιμότητα των μασκών είναι για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ