Τζανάκης: Το τρίτο κύμα άρχισε μετά τις 15 Ιανουαρίου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Τζανάκης: Το τρίτο κύμα άρχισε μετά τις 15 Ιανουαρίου

Ανησυχία προκαλούν τα όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης σε πρωινή του συνέντευξη σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά και την εικόνα στην Αττική.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, εκτιμά ότι η χώρα έχει εισέλθει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, με βάση και τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από την Περιφέρεια της Αττικής. 

«Μετά τις 15 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει το τρίτο κύμα, μένει να δούμε εάν θα αποδειχθεί ότι συνέβη» σημείωσε σε πρωινή του συνέντευξη στο Open. Αναφέρθηκε στον μικρό αριθμό μείωσης των διασωληνώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση που υπάρχει στις εισαγωγές στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αττική, σημείωσε πως αυτά που καταγράφονται είναι «τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές λιγότερα» από τα πραγματικά και εκτίμησε πως ο αληθινός αριθμός είναι «1.000 – 1.500 την ημέρα».

 

«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε στοχευμένα μέτρα για να μην κοκκινήσει» τόνισε ο ίδιος και προειδοποίησε πως στην Αττική συγκεντρώνεται ο «μισός πληθυσμός της Ελλάδας, αν συμβεί ό,τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά δύσκολα».  

 

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Αναφορικά με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε πως ο ιεράς μολύνθηκε από κάποια επαφή του. Η ιχνηλάτηση πρέπει να γίνει άμεσα και να απομονωθούν οι επαφές του κρούσματος, είπε και προσέθεσε:

 

«Η (αφρικανική) μετάλλαξη δεν είναι μόνο πιο μεταδοτική κατά 50%, αλλά προσπερνά την πρόσκαιρη ανοσία που αφήνει ο αρχικός ιός ακόμη και σε αυτούς που αρρώστησαν».

Share
Ετικέτες: κορωνοϊόςκυμα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ