Βασίλης Σκουλάς: Ο λυράρης που είχε βάλει τέλος στις μπαλωθιές στα Ανώγεια (βίντεο) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Βασίλης Σκουλάς: Ο λυράρης που είχε βάλει τέλος στις μπαλωθιές στα Ανώγεια (βίντεο)

Με αφορμή το διπλό φονικό στα Ανώγεια το voucherergasia.gr φέρνει στην επικαιρότητα την ιστορία του Βασιλη Σκουλα!

Όπως έχει γραφτεί στο παρελθόν o κ. Σκουλας είναι από τους ανθρώπους που έχουν συμβάλλει, ώστε να μειωθεί κατά πολύ η οπλοχρησία στα Ανώγεια, όντας πολέμιος της οπλοκατοχής.

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε εκφράσει και τότε την άποψη του για την οπλοκατοχή, ενώ είχε μιλήσει και για μια δυσάρεστη εμπειρία που είχε.

Πριν πολλά χρόνια είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο πόδι, όταν σε ένα γλέντι στο οποίο έπαιζε, δέχτηκε ένα βλήμα από όπλο. Από τότε ο κ. Σκουλάς μάχεται για την απεμπλοκή της τοπικής κοινωνίας από το φαινόμενο της οπλοκατοχής, έχοντας μάλιστα δηλώσει πως δεν θα παίζει σε γλέντι στο οποίο θα πέσει έστω μια μπαλωθιά.

Ενώ έχει φύγει από εκδήλωση, στην οποία έχουν πέσει πυροβολισμοί.

«Είχα σταματήσει σε γλέντι και είχα φύγει επειδή έριξαν με όπλα», λέει ο ίδιος, περιγράφοντας μάλιστα το ατύχημα που είχε. «Πριν χρόνια, είχα πάει να παίξω σε μια εκδήλωση. Με είχαν πλησιάσει για να μου πουν να παίξω κάποια τραγούδια. Εγώ τους είπα ότι θα τα παίξουμε όλα. Τότε έβγαλε κάποιος το όπλο μπροστά μου και πήρε μπροστά, με αποτέλεσμα να με τραυματίσει».

«Μετά το 1975 δεν ήρθε μόνο η οπλοχρησία. Έχουμε ζωοκλοπές, ναρκωτικά, προστασία μαγαζιών, πορνεία. Δεν είναι ξεκομμένα αυτά το ένα από το άλλο. Αφήσανε λοιπόν όλα αυτά και σιγά- σιγά αυτά διογκώθηκαν με αποτέλεσμα να είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Το πράγμα το πιάνεις από την αρχή. Σπας το σπυράκι πριν μεγαλώσει», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάς.

Κινήσεις όπως αυτή του κ Σκουλά είναι εκείνες που δείχνουν το δρόμο για την πάταξη των φαινομένων που κακό χαρακτηρίζουν την Κρήτη εξαιτίας μιας ανόητης… συνήθειας την οποία έχει μία μικρή μερίδα Κρητικών.

Ο γνωστός καλλιτέχνης μάλιστα πριν λίγα 24ωρα προχώρησε σε τηλεοπτικές δηλώσεις εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση του στην οπλοκατοχή και την οπλοχρησία, σχολιάζοντας το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Ο κ. Σκουλάς συνδέεται και με τις δύο οικογένειες, όπως είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. «Γνώριζα και τους δύο. Είμαστε συνδεδεμένοι και με τις δύο οικογένειες. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο. Δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του χωριού διπλό φονικό. Επικρατεί βουβαμάρα στο χωριό. Δεν το χωράει ο νους μας».

Ερωτηθείς αν φοβάται το ξέσπασμα βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών, ο κ. Σκουλάς είπε: «Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τίποτα. Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε και τις δύο οικογένειες, μήπως μπορούμε να το σταματήσουμε εδώ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, κανείς δεν γνωρίζει το μετά…».

Αναφερόμενος στην οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο κ. Σκουλάς εξέφρασε την αντίθεσή του: «Δυστυχώς, υπάρχουν όπλα. Μια ζωή ήμουν κατά, είναι γνωστές οι απόψεις μου. Αρνούμαι να συμμετέχω σε οποιαδήποτε μορφής εκδήλωση που υπάρχει οπλοκατοχή και οπλοχρησία».

 

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ