Βροχές και χαλάζι «χτύπησαν» περιοχές της Κρήτης! (φωτογραφίες) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Βροχές και χαλάζι «χτύπησαν» περιοχές της Κρήτης! (φωτογραφίες)

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Κρήτη. Στο επίκεντρο των προβλημάτων βρέθηκαν περιοχές πέριξ του Ηρακλείου, αλλά και στον δήμο Χερσονήσου.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, αλλά και σε περιοχές των Χανίων.

Λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε σημεία του δήμου Χανίων και του Βόρειου Οδικού Άξονα μέχρι και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές κλήθηκαν να απομακρύνουν φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν σε σκάρες φρεατίων των δικτύων αποχέτευσης.

Κλειστός παραμένει σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων, ενώ από τη μικρής διάρκειας, αλλά έντονη, χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με κύριο φαινόμενο εκτός από τη βροχή, την πτώση της θερμοκρασίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Περισσότερο, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Το Meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού.

Υπενθυμίζεται πως για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο.


Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Η ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε στην Κρήτη από τα μεσάνυχτα, κινητοποίησε τις Αρχές που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, επαναλαμβάνοντας την οδηγία για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, κυρίως σε περιοχές που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο πλημμυρών ή σημεία όπως χείμαρροι κλπ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, σε ηπειρωτικές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι σημαντικότερα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα ανατολικά παράκτια τμήματα της Θεσσαλίας και την Εύβοια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7μποφόρ τοπικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, πιθανότητα τοπικών όμβρων ή πρόσκαιρων ασθενών βροχών κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό και 6-7 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται πως για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχέςκαι τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές κυρίως ώρες στη νότια Πελοπόννησο όπου πιθανόν κατά τόπους θα είναι έντονες και από το απόγευμα στις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα από τη νύχτα στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες..
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ