Xαρδαλιάς: Θέλαμε να ανακόψουμε την αυξητική τάση της επιδημίας - Διευκρίνιση για το ποιοι θα κλείνουν στις 12 - Έρχονται πρόστιμα και λουκέτα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Xαρδαλιάς: Θέλαμε να ανακόψουμε την αυξητική τάση της επιδημίας – Διευκρίνιση για το ποιοι θα κλείνουν στις 12 – Έρχονται πρόστιμα και λουκέτα

Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τα νέα μέτρα

– Από τις 16 Αυγούστου μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων ανά ημέρα.

– Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

– Από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

– Από τις 16 Αυγούστου θα επιβάλλεται 7ημερη απομόνωση από Αλβανία. Δεν ισχύει ο μοριακός έλεγχος για τα παιδιά μέχρι 10 ετών.

– Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ κι εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου και Κατερίνης.

Σχετικά με το νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση, κι επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες στην περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Οι επιχειρήσεις που υποχρεωούνται να κλείνουν στις 12:00 είναι οι εξής: εστίασης, διάθεσης ποτών, τροφοδοσίας, κέτερινγκ, εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις πχ για γάμους, και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων., εξαιρούντα τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε εκτενώς για την ατομική ευθύνη των πολιτών, κι επισήμανε πως «αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές».

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ