Ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στα 0,80 το λίτρο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 0,80 το λίτρο

Από σήμερα ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή σεζόν (2020 – 2021). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μέση τιμή θα κινηθεί στα 0,80 ευρώ ανά λίτρο, τη στιγμή που την ίδια περίοδο πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινούνταν πάνω από το «φράγμα» του 1 ευρώ και συγκεκριμένα, 1,037 ευρώ ανά λίτρο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει να διευρύνει το επίδομα θέρμανσης για περισσότερα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη.

Αυτό σημαίνει πως εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς, η τιμή εκκίνησης για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος θα είναι κατά 20% πιο κάτω από εκείνη του 2019.

Σημειώνεται ότι εκτάκτως για το 2020, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), ύψους 280 ευρώ/1.000 λίτρο, παρατάθηκε έως την 31η Μαΐου

Παράλληλα, με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τη χορήγηση του εφετινού επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ. Αυτό, όπως και πέρυσι, θα δοθεί προκαταβολικά στα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως εφέτος εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιδοτηθεί όχι μόνο η αγορά πετρελαίου αλλά και η δαπάνη για φυσικό αέριο και για την αγορά καυσόξυλων.

Ανεξάρτητα το ποια καύσιμα θα καλύπτει το επίδομα θέρμανσης, τα ποσά ανά γεωγραφική ζώνη αναμένεται να είναι τα εξής:

Ζώνη Α (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) – 250 ευρώ.

Ζώνη Β (Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) – 180 ευρώ.

Ζώνη Γ (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) -110 ευρώ.

Ζώνη Δ (Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων) – 80 ευρώ.

Το επίδομα δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται με τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

– Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

– Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ