Υπουργικό κλιμάκιο στην Κρήτη: Θα δουν από κοντά την καταστροφή - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Υπουργικό κλιμάκιο στην Κρήτη: Θα δουν από κοντά την καταστροφή

Κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει σημερα στην Κρήτη με στόχο να διαπιστώσει ιδιοις όμμασι τις καταστροφές από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε επιθεώρηση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή της Χερσονήσου από τα καιρικά φαινόμενα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μία πρώτη αυτοψία.

Υπενθυμίζεται οτι ο Δήμος Χερσονήσου ανακοινωσε χθες την παροχή προσωρινής φιλοξενίας οικογενειών και ατόμων που δεν είναι δυνατή η διαβίωση στις οικίες τους, καθώς επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν από προχθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή. Όσοι έχουν πληγεί, μπορούν να μεταβούν άμεσα στο ξενοδοχείο Palmera, 25ης Μαρτίου 14, Λιμ. Χερσονήσου, τηλ. επικ: 28970-22481.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου και Θραψανού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου, Θραψανού του Δήμο Μινώα Πεδιάδας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6-11-2020 και 7-11-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:
«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6-11-2020 και 7-11-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021». Προκειται για μια απόφαση που αναμένεται να παρθεί και για άλλους Δήμους του νησιού, όπως της Χερσονήσου.

Κλήσεις για διασώσεις
Χθες εξάλλου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης δεχτηκε 400 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, ενώ εγιναν 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου δεχτηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 7 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

«Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κλειστά τα σχολεία

Η κακοκαιρία προκάλεσε τόσα προβλήματα σε όλους τους δήμους, που η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των δημοτικών ήταν απαραίτητη για αύριο. Άλλωστε, και χθες τα περισσότερα παιδιά έφυγαν πολύ νωρίς από τα σχολεία. Ανακοίνωση για τη μη λειτουργία των σχολείων εξέδωσαν οι δήμοι Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου, ενώ κλειστά θα είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία και στον δήμο Αγίου Βασιλείου.

Λόγω της επικράτησης ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και σημερα, τα οποία προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ρεθύμνης, καθιστώντας επικίνδυνη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών σε γειτνιάζοντα Σχολεία και Νηπιαγωγεία, το Τμήμα Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, αποφάσισαν το κλείσιμο των παρακάτω σχολείων και για σημερα:

Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σταυρωμένου,
Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γωνιάς,
Νηπιαγωγείου Κυριάννας,
Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρμένων,
Νηπιαγωγείου Μαρουλά,
Δημοτικού Σχολείου Άδελε,
Νηπιαγωγείου Πλατανιά
και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Ο Δήμος Μυλοποτάμου

«Ανακοινώνουμε την διακοπή των μαθημάτων όσο αφορά την μεταφορά των Εκπαιδευτικών για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης) την 11/11/2020 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (Πλυμμηρικά φαινόμενα,) σε όλα τα σχολεία Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

Καθώς και την διακοπή των μαθημάτων την 11/11/2020 σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου μας : Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμυρικά φαινόμενα) σχολεία τα οποία βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας».

Στη Χερσονησο

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου σημερα, όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ