Alpha Bank: Έδωσε τέλος στην αναστάτωση που προκάλεσαν μαζικά SMS στους πελάτης της - voucherergasia.gr

Alpha Bank: Έδωσε τέλος στην αναστάτωση που προκάλεσαν μαζικά SMS στους πελάτης της

Με ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι “λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας”.

“Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν”, αναφέρει η Alpha Bank.

Mεγάλη η αναστάτωση λόγω μαζικής αποστολής SMS

Μεγάλη ήταν η αναστάτωση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (3/7) από την αποστολή sms της Alpha Bank σε πελάτες της. 

Αλλά και από το γεγονός πως σε αρκετούς δεν υπήρχε πρόσβαση για μεγάλο χρονικό διάστημα στους λογαριασμούς τους μέσω e-banking.

Η τράπεζα τοποθετήθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (4/6) για το όλο ζήτημα, λέγοντας πως πρόκειται για τεχνικό θέμα και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με καταθέσεις και λογαριασμούς.

Μάλιστα, έγινε γνωστό από την Alpha Bank, πως ουσιαστικά πρόκειται για παλαιότερες συναλλαγές και ημερομηνίες. Καλούσε, μάλιστα, τους πελάτης να αγνοήσουν τα μηνύματα που έρχονταν είτε μέσω κινητών είτε μέσω e-mails.

Πάντως, η ανησυχία ήταν μεγάλη και μάλιστα όπως έκαναν γνωστό αρκετοί πολίτες μέσω των social media τους αναγκάστηκαν να πάνε στα πλησιέστερα atm.

Ο λόγος φυσικά για να δουν πως δεν έχει συμβεί κάτι στις καταθέσεις τους αλλά και ότι δεν έχουν γίνει κινήσεις, που δεν είχαν, κάνει στους λογαριασμούς τους.

Ευτυχώς, όπως έκαναν γνωστό δεν συνέβη κάτι το περίεργο αλλά η ανησυχία τους ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε αρκετούς να πάνε μέσα στη νύχτα στο πιο κοντινό τους ATM.

Share
Ετικέτες: Alpha Bank

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ