Χιλιάδες αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα "Γέφυρα 2" - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Χιλιάδες αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα "Γέφυρα 2"

 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα “Γέφυρα 2”, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων μέχρι τις 9 Μαίου. 

 

Όπως αναφέρεται, από την περασμένη Δευτέρα, που ξεκίνησε η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες το βράδυ, 4.160 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ. είχαν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο Πρόγραμμα.

 

Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις.

 

Το Υπουργείο ενημερώνει ότι στις 31 Μαρτίου προέβη στην πέμπτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το Πρόγραμμα «Γέφυρα 1». Πρόκειται για πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 23,7 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.961 δανείων και 72.581 δικαιούχων. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τέσσερις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του Προγράμματος ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ.

 

“Με την υλοποίηση των παραπάνω Προγραμμάτων, η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, βρίσκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με γνώμονα πάντα την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών”, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών.  

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ