Ένα έργο με στόχο την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας - voucherergasia.gr

Ένα έργο με στόχο την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου (open mall), στην «καρδιά» του Ηρακλείου, με το σχεδιασμό να προχωρά ένα βήμα ακόμη προς την υλοποίηση.
Μετά την παρουσίαση της πρότασης που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Ένα έργο που ελπίδα του Εμπορικού Συλλόγου είναι να αποτελέσει – σε πρώτο χρόνο – ένα σημαντικό εργαλείο και ένα στήριγμα της τοπικής επιχειρηματικότητας και των καταστημάτων του Ηρακλείου. Και σε δεύτερο χρόνο, να συμβάλλει στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης θα τεθεί επί τάπητος το θέμα και η πιθανή ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & Τ.Σ. ειχαν ανακοινώσει τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης “Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014-2020”.

Όπως είχε τονιστεί, ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε στα 96,3 εκατομμύρια, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια-Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό, συνολικά 59 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

Για την Κρήτη στη δράση περιλαμβάνονται τα εξής open mall: Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Χανίων με χρηματοδότηση 1.659.755,61 ευρώ, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ρεθύμνου με 1.652.000,00 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Κισσάμου με 1.768.220,00 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Ιεράπετρας με 1.496.937,45 ευρώ, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου 1.768.065 ευρώ και Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγίου Νικολάου με χρηματοδότηση 1.530.958,85 ευρώ.

Το Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου η περιοχή που επιλέχθηκε βρίσκεται εντός των τειχών της πόλης. Είναι μια περιοχή με έντονα εμπορικό χαρακτήρα και αρκετά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας.
Η εμπορική περιοχή παρέμβασης οροθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ, ενώ την περιοχή συμπληρώνουν οι οδοί Φ. Θεοδοσάκη, Τσικριτζή και Γιαννιτσών.

Η περιοχή για την οποία προτείνεται η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου αφορά στις οδούς Αβέρωφ (τμήμα) – Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη (τμήμα) – Σμύρνης – Ρούσου Χούρδου – Κοζύρη – Τσαγκαράκη – Γιαννιτσών (τμήμα).

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Share
Ετικέτες: ΗράκλειοOpen Mall

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ