Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε εγρήγορση θα πρέπει να βρίσκονται χιλιάδες ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για την χορήγηση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3».

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «αρχές της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης και μέσα στην ίδια εβδομάδα επιδιώκουμε να αρχίσουν οι πληρωμές».

Όπως εξήγησε «υπάρχει κάποια επικοινωνία της ΑΑΔΕ που χρειάζεται να γίνει με την ΕΡΓΑΝΗ αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις και να γίνουν και αρκετές πληρωμές» τόνισε, μιλώντας στο OPEN.

Προανήγγειλε δε ότι ο επόμενος γύρος της Τετάρτης επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται για το Νοέμβριο και θα περιλάβει και τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον Ιανό.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι 174.027 εταιρείες και επαγγελματίες που μετείχαν στην πρώτη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο3 στην σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Με την υποβολή των νέων αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα μπορεί να γίνει η καταβολή του ποσού.

Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής χορηγούνται με βάση τη πτώση τζίρου τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο. Τίθεται συγκεκριμένο κριτήριο ελάχιστης μείωσης κύκλου εργασιών.

Εξαιρούνται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, αλλά και επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, καθώς και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο αναφοράς 0,94%. Είναι επιστρεπτέο πλήρως (σε εύρος 5ετίας με περίοδο χάριτος έως το τέλος του 2021) ή μερικώς. Ορίζεται ότι μη επιστρεπτέα σε ποσοστό 30% είναι η προκαταβολή για επιχειρήσεις οι οποίες ένα χρόνο μετά θα αποδειχθεί ότι συνεχίζουν να υφίστανται πτώση τζίρου πάνω από 70%. Μη επιστρεπτέα κατά 40% είναι η Προκαταβολή για επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης για 1 έτος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ