Εστίαση: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι από το φθινόπωρο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Εστίαση: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι από το φθινόπωρο

Όπως διεμήνυσε η κυβέρνηση, δεν προβλέπεται χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από το φθινόπωρο, όταν αναμένεται σταδιακά επιδείνωση του καιρού που θα καταστήσει αδύνατη την παραμονή στους ανοιχτούς χώρους.

Αυτό σημαίνει ότι, από τον Σεπτέμβριο, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους σε εστιατόρια και μπαρ.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, παρουσιάζοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά τους, θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα και στους κλειστούς χώρους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι, μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στο emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, 12 Αυγούστου, σκιαγράφησε την κυβερνητική στρατηγική, αναφέροντας, «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους». Και όσο αναμένονται, προς τα τέλη Αυγούστου, οι σχετικές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός έκανε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης απέκλεισε την εφαρμογή, ξανά, οριζόντιων περιοριστικών μέτρων ή αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ