Γεωργιάδης: Έρχονται πολύ μεγάλα πρόστιμα σε «πονηρούς» ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Γεωργιάδης: Έρχονται πολύ μεγάλα πρόστιμα σε «πονηρούς» ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης

Ηχηρή προειδοποίηση έστειλε σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε όσους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης δηλώσουν μεικτό το χώρο τους, αλλά θα δουλεύουν με χωρητικότητα των εμβολιασμένων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε “πονηρούς” τους τυχόν παραβάτες που θα προχωρήσουν σε αυτή την καταστρατήγηση του μέτρου και προανήγγειλε πως θα έρθουν μεγάλα πρόστιμα για αυτές τις παραβάσεις. “Όσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους και η πολιτεία δεν θα επιτρέψει να αισθάνονται κορόιδα όσοι τηρούν το νόμο”, ξεκαθάρισε.

Το “άδειασμα” στο Νίκο Σύψα

Σχολιάζοντας τη δήλωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα πως η επιτροπή των ειδικών δεν πρότεινε ποτέ να σταματήσουν οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ο Άδωνις Γεωργιάδης ο διέψευσε σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση έχει περάσει και από την επιτροπή.

Συνεχίζοντας για το θέμα, υπογράμμισε πως για να εκδοθεί σε ΦΕΚ κάποια κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, η γραμματεία της κυβέρνησης ελέγχει πρώτα ότι υπάρχει σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

“Το ξέρω σίγουρα ότι έχει περάσει από την επιτροπή. Τελεία. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια αντιδικία με τον κ. Σύψα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και τον ευχαριστώ όπως και κάθε μέλος της επιτροπής, για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει για το κράτος και για όλους εμάς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

“Ο ιός διαχωρίζει τους ανθρώπους και όχι η κυβέρνηση”

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών σημείωσε πως αν κάποιος εξετάσει τη συνολική εικόνα θα διαπιστώσει ότι έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής, τονίζοντας παράλληλα πως δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός, ενώ πρόσθεσε ότι η πολιτεία δεν εφησυχάζει και προχωρά για να επιτευχθεί το τείχος συλλογικής ανοσίας.

Όσον αφορά όσους αρνούνται ή είναι επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε πως ούτε έχει την εξουσία ούτε και τη διάθεση να επιβάλλει σε κάποιον αν θα εμβολιαστεί ή όχι και πως ο κάθε πολίτης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Μιλώντας για την ατομική ελευθερία και την ηθική κρίση επί του τρόπου ασκήσεως αυτής, έφερε ως παράδειγμα καθηγητές, αναφέροντας ότι αν είναι ανεμβολίαστοι, διακινδυνεύουν να κολλήσουν τους μαθητές τους και “αυτή είναι μια πράξη εξαιρετικά ηθικά επιλήψιμη”.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν ούτε από τον κορονοϊό, ούτε από τη μετάλλαξη Δέλτα ενώ αντίθετα οι ανεμβολίαστοι στατιστικά φαίνεται ότι θα κολλήσουν όλοι και ορισμένοι από αυτούς θα νοσήσουν σοβαρά. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε “κακώς γίνεται λόγος για παροχές προνομίων στους εμβολιασμένους γιατί η κυβέρνηση πιστεύει στην ισότητα και τους ανθρώπους τους διαχωρίζει ο ιός”.

“Όμως ο ιός σε αντίθεση με την κυβέρνηση διαχωρίζει τους ανθρώπους ως προς ποιους θέλει να στείλει στον άλλο κόσμο και ποιους όχι. Άρα αναλόγως του μεγέθους του κινδύνου που ο καθένας μας βάσει της ατομικής του επιλογής έχει αποφασίσει να αναλάβει, θα πρέπει να ρυθμίζεται και το μέγεθος που το κράτος του επιτρέπει να κινδυνεύει ή όχι αναλόγως με τις επιλογές που έχει κάνει”, δήλωσε και παρέπεμψε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στην Επιτροπή Βιοηθικής.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ