Κρήτη - Χανιά: Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τους παράνομους μικροπωλητες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Κρήτη – Χανιά: Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τους παράνομους μικροπωλητες

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Παλιό Λιμανι των Χανίων ζητάει από τις αρμόδιες αρχές η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού με αφορμή “φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς” που παρατηρούνται εκεί όπως υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα, η Ένωση αναφέρεται στην παρουσία περιφερόμενων μικροπωλητών (Ρομά ή αλλοδαπών, οι οποίοι περιφέρονται μέσα στο Λιμάνι ζητιανεύοντας ή πουλώντας διάφορα αντικείμενα. Μάλιστα σημειώνει και ένα επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα μεταξύ των μικροπωλητών και υπαλλήλων καταστημάτων εστίασης.

Το αίτημα της Ένωσης προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων είναι να γίνονται πεζές περιπολίες από το Λιμενικό στο Παλιό Λιμάνι και να υπάρχει όχημα της ΕΛΑΣ στην είσοδο του Λιμανιού επί της οδού Καραολή και Δημητρίου.

Αναλυτικά η Επιστολή της Ένωσης έχει ως εξής

“Προς
1. Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων
2. Αστυνομικό Δ/ντή Χανίων
           ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
         κ. Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής
         κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
         κ. Δήμαρχο Χανίων 

ΘΕΜΑ : ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ  ΧΑΝΙΩΝ

Κύριοι, 
Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την οικονομία της χώρας μας. Αυτός μας στήριξε στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.
Τους καλοκαιρινούς μήνες  το Παλιό Λιμάνι των Χανίων ο κυριότερος πόλος έλξης της Δυτικής Κρήτης σφύζει από ζωή με χιλιάδες αλλοδαπούς και ημεδαπούς τουρίστες να το επισκέπτονται καθημερινά. 

Παράλληλα παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από περιφερόμενους μικροπωλητές  (Ρομά ή αλλοδαπούς) που περιφέρονται με μπαλόνια ή κτυπώντας πλαστικές ντομάτες  στο έδαφος ή εκτοξεύοντας φωτεινά παιγνίδια στον αέρα, βραχίονες για κινητά τηλέφωνα ή ακόμα περισσότερο ζητιανεύοντας είτε τραγουδώντας είτε πουλώντας  χαρτομάντιλα, λουλούδια CD κλπ. 

Μάλιστα την Τετάρτη 21/7/2021 το βράδυ εκτυλίχτηκαν σκηνές μάχης ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και υπάλληλους καταστημάτων εστίασης με ανήλικα να κλαίνε και τουρίστες να αποθανατίζουν την άγρια συμπλοκή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και αρνητική διαφήμιση σε μια δύσκολη χρονιά που έχουμε να αντιπαλέψουμε τις αντιξοότητες  του COVID-19. Είναι ανεπίτρεπτο το Βενετσιάνικο Λιμάνι των Χανίων από τα πιο τουριστικά μέρη της Κρήτης  να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης  εξαιτίας ελλιπούς αστυνόμευσης.

Επειδή τα περισσότερα από τα παραβατικά  αυτά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην κεντρική πλατεία του Παλαιού Λιμανιού και πέριξ αυτής μετά την δύση του ήλιου και επειδή έχουμε παρατηρήσει ότι όποτε εμφανίζεται περιπολικό ή μοτοσικλέτα του Λιμενικού Σώματος όλοι οι παραπάνω παράνομοι εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα, για να εμφανιστούν ξανά μέσα σε λίγα λεπτά μόλις το όχημα του Λιμενικού αποχωρήσει, προτείνουμε οι περιπολίες να είναι πεζές και να σταθμεύουν επί μακρόν στην πλατεία του λιμανιού  εμποδίζοντας με την παρουσία τους και μόνο το να αναπτύσσονται οι ποικιλόμορφες παραπάνω παράνομες δραστηριότητες που βλάπτουν σημαντικά τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας.

Επίσης, αποτελεσματικό και χρήσιμο  θα ήταν εκ μέρους της ΕΛΑΣ προς την οποία απευθύνεται η παρούσα επιστολή 2 από τις μοτοσυκλέτες  της Αστυνομίας που σταθμεύουν σε διάφορα μέρη της πόλης, να βρίσκονται σε καθημερινή βάση τα βράδια στην αρχή της οδού Καραολή και Δημητρίου στην είσοδο του λιμανιού”.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ