Lockdown - άνοιγμα καταστημάτων: Πόση ώρα θα πρέπει να κρατάμε το SMS στο 13033 - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Lockdown – άνοιγμα καταστημάτων: Πόση ώρα θα πρέπει να κρατάμε το SMS στο 13033

Τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. 

«Πήραμε την έγκριση της επιτροπής από Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, οπότε επαναλειτουργούν παροχή υπηρεσιών, διαιτολογικές υπηρεσίες, κουρεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, ινστιτούτα αισθητικής» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Από 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα επαναλειτουργούν με προαιρετικό ωράριο 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Για να γίνει μετακίνηση στέλνετε SMS με το 13033 με την επιλογή 2 ή με χειρόγραφη βεβαίωση…  Κάθε έγκριση έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών. Τηρούνται οι κανόνες προφύλαξης. Στα ταμεία προβλέπεται υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων» σημείωσε ο υπουργός.  

Για κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες, προβλέπεται ελάχιστη απόσταση δυο μέτρα και προσέλευση κατόπιν ραντεβού, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Με «πλαφόν» και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να τηρούν κατάλογο ραντεβού προς έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.  

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργεί μόνο το click away. 

Πρόκειται για κλάδους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περί τους 140.000 εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις:

– Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.
– Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
– Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίο (προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου) με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Ως προς την συγκέντρωση ατόμων στα καταστήματα : ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ