Νέοι κανόνες λειτουργίας για τα λούνα παρκ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Νέοι κανόνες λειτουργίας για τα λούνα παρκ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, για τον Κανονισμό ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμού και διατάξεων ψυχαγωγίας –Λούνα Παρκ (Υ.Α. 50116/2020, ΦΕΚ 2065/Β’/30.05.2020).

Το σχέδιο της Απόφασης καταρτίστηκε με τη συνεργασία εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, των εμπλεκόμενων οικονομικών φορέων (Ενώσεις Επιχειρήσεων ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του ΕΣΥΔ, του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ και της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης – HellasCert .

Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι απαιτήσεις ασφάλειας και οι προδιαγραφές που αφορούν στο σχεδιασμό, στην κατασκευή, στην εγκατάσταση, στη συναρμολόγηση, στην αποσυναρμολόγηση, στη λειτουργία, στον χειρισμό, στη συντήρηση και στον έλεγχο των σταθερών και περιοδευουσών εξοπλισμών και διατάξεων ψυχαγωγίας, με στόχο την ασφάλεια επιβατών, χρηστών και εργαζομένων σε αυτές, λαμβάνοντας υπόψη και υιοθετώντας τις απαιτήσεις του εναρμονισμένου ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 13814.

Επιπλέον, με τον Κανονισμό θεσπίζεται η διενέργεια αρχικών και περιοδικών ελέγχων του εξοπλισμού και των διατάξεων ψυχαγωγίας, οι οποίοι θα διενεργούνται μόνο από αναγνωρισμένους από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας φορείς ελέγχου, διαπιστευμένους από το ΕΣΥΔ, καθώς και η πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας του προσωπικού των εν λόγω ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων με την ανάπτυξη εθνικού σχήματος πιστοποίησης κλαδικού χαρακτήρα.

Τέλος, προβλέπεται εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα για τη διαπίστευση και έγκριση δραστηριοποίησης φορέων ελέγχου και τη συμμόρφωση των οικονομικών φορέων με τις απαιτήσεις του Κανονισμού.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ