Δωρεάν κρατικό χρήμα προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να διεκδικήσουν από σήμερα άνεργοι ηλικίας έως και 60 ετών: Από σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 13:00, «ανοίγει» η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του Δ΄ κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ, μέσω του οποίου μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος ποσό επιχορήγησης 14.800 ευρώ, προκειμένου να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά «βήματα».
Μία από τις προϋποθέσεις που έχει τεθεί είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου από πλευράς ενδιαφερόμενου, το οποίο θα θεωρηθεί πως επιτρέπει την βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι:
Οι δικαιούχοι μπορούν να δημιουργήσουν:
Η επιχορήγηση έχει διάρκεια 12 μηνών και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις:
Η αίτηση περιλαμβάνει επιχειρηματικό σχέδιο και υποβάλλεται ηλεκτρονικά ΕΔΩ.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τη ΔΥΠΑ, προκειμένου να επιλεγούν οι επιχειρηματικές προτάσεις που θα ενταχθούν με τη μεθοδολογία της συγκριτικής αξιολόγησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 18–60 ετών και αφορά τις εξής περιοχές:
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12.580.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Αναλυτικές πληροφορίες και η Δημόσια Πρόσκληση βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ:
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, με έναρξη την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης.
Σε προηγούμενους κύκλους των σχετικών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, οι σχεδόν 10.000 ωφελούμενοι δημιούργησαν από καφέ και καταστήματα γρήγορου φαγητού, μέχρι φυσικοθεραπευτήρια, φροντιστήρια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, κέντρα διαιτολογίας, αλλά και καινοτόμες start-ups – όπως μια επιχείρηση ticket seller που εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.
Πώς καθορίζεται ο μισθός ενός εργαζομένου και πώς μπορεί να διαπιστωθεί αν αμείβεται ισότιμα για…
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι αναμορφωμένοι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ωφελουμένων και αποκλειομένων για το…
Ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας των επαγγελματιών αγροτών φέρνει από την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, η διάθεση…
Στα 5 ευρώ για 50 λίτρα βενζίνης, στα 10 ευρώ για την ίδια ποσότητα ντίζελ…
Κατά περίπου 6% μειώθηκε η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη τον Αύγουστο του 2026, καθώς ο…
Θετικός στην προοπτική επέκτασης του Κέντρου Υγείας Βάμου εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ