Πώς «κύλησε» η πρώτη μέρα λειτουργίας για την αγορά του Ηρακλείου - Τι ζητούν οι έμποροι (φωτογραφίες) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Πώς «κύλησε» η πρώτη μέρα λειτουργίας για την αγορά του Ηρακλείου – Τι ζητούν οι έμποροι (φωτογραφίες)

Η κίνηση κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στο Ηράκλειο, γέμισε με αισιοδοξία τους καταστηματάρχες.

Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και οι έμποροι εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να επουλωθούν σταδιακά οι «πληγές» της καραντίνας.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας, χθες, ο πεζόδρομος της Δαιδάλου και της Δημοκρατίας και γενικά το κέντρο του Ηρακλείου ήταν γεμάτη ανθρώπους ξανά. Μια κινητικότητα βέβαια που ήταν ικανοποιητική σε σχέση με την περίοδο της καραντίνας.

 

 

Δήμαρχος Ηρακλείου 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία του ανοίγματος των καταστημάτων, προτρέπει τους δημότες να στηρίξουν, στον βαθμό που μπορούν, την τοπική αγορά.

Η δήλωση του Δημάρχου:

«Το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν εξαιτίας της πανδημίας, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την τοπική οικονομία.

Η πορεία προς την κανονικότητα, απαιτεί από όλους μας: υπεύθυνη στάση, αλληλεγγύη, προσήλωση στις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. 

     Στηρίζουμε την τοπική αγορά, τους κλάδους των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων,  τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα,  και το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα επαναφέρουν την ευημερία και την αισιοδοξία στην ζωή των πολιτών. 

Ως Δήμος Ηρακλείου, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των καταστηματαρχών και των παραγωγών, σε κάθε βήμα ετούτης της δύσκολης προσπάθειας για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας».

Στην Αθήνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δημοσιοποίησε ένα πρώτο απολογισμό για την «πρεμιέρα» λειτουργίας των καταστημάτων στην πρωτεύουσα.
Ανοιχτά καταστήματα: Αψογη λειτουργία της αγοράς, ώριμη η κοινωνία
«Με μεγάλο ενθουσιασμό οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν ξανά τους καταναλωτές, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας, φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων.  Η άψογη λειτουργία της αγοράς σήμερα, ανέδειξε την μεγάλη ωριμότητα της Ελληνικής κοινωνίας και της αποτελεσματικής συνεργασίας όλων μας, η οποία το κρίσιμο διάστημα μας έκανε να ξεπεράσουμε με επιτυχία την υγειονομική κρίση» αναφέρει αρχικά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Η καταναλωτική κίνηση, όπως αναμενόταν, ήταν μουδιασμένη και οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας είχαν σίγουρα αρνητικό πρόσημο,  επιβεβαιώνοντας την μεγάλη διστακτικότητα του κοινού.  Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το υπόλοιπο της εβδομάδας, αλλά  θεωρούμε σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο εμπορικός κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, έχει ανάγκη από την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης, αφ’ ενός για την μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και αφ’ ετέρου για την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης« προσθέτει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι «φοροελαφρύνσεις, ενοίκια και χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και την διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη.»

Μάσκες και αντισηπτικά
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν, χθες, με το πρωινό άνοιγμα, καταστήματα λιανικής στο κέντρο της Αθήνας και μοίρασαν υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες και ατομικές συσκευασίες αντισηπτικών στους εμπόρους και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους, για χρήση κατά τη μετακίνηση τους από και προς τα καταστήματα.

Η προγραμματισμένη αυτή ενέργεια, εκτός από την έμπρακτη ηθική υποστήριξη του Ε.Σ.Α προς τα μέλη του και όλη την αγορά, περιλαμβάνει και την συμβολή του συλλόγου στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας εμπόρων, εργαζομένων και καταναλωτικού κοινού έναντι του κορωνοϊού, με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ