Στα 61,7 δισ. ευρώ αυξήθηκε η συνολική αξία των «κόκκινων» δανείων που έχει περιέλθει στις εταρείες διαχείρισης το δεύτερο τρίμηνο του 2021 από τα 42,7 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020.
Η συνολική αξία των δανείων περιλαμβάνει και τα δάνεια που έχουν διαγράψει από τους ισολογισμούς τους τα πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 26,572 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021, από 16,782 δισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.
Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 9,791 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 26,493 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021. Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 14,220 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμεινε αμετάβλητη στα 80 εκατ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021.
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 1.936 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 7,474 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021. Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα αυξήθηκε κατά 7,253 δισ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 27,707 δισ. ευρώ στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021.
Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 1,287 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 13,844 δισ. ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 5,967 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 13,678 δισ. ευρώ.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά πλέον μόνο την υιοθέτηση νέων πληροφοριακών συστημάτων ή την αυτοματοποίηση…
Περιθώριο έως το τέλος του 2026 έχουν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν το απαιτούμενο όριο…
Απαντήσεις για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ δίνει μεταξύ άλλων…
Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών φέρνει η νέα προγραμματική σύμβαση…
Επίδομα 1.000 ευρώ θα χορηγεί ο Δήμος Κιλκίς για κάθε παιδί που γεννιέται για κάθε…
Μόλις το 3%-5% των μικρών επιχειρήσεων δηλώνει ότι έχει λάβει χρηματοδότηση μέσω τραπεζικού δανεισμού, ενώ…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ