Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Σταϊκούρας: Έως 50.000 επιχειρήσεις αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης των πάγιων δαπανών

Έως 50.000 θα είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν, με βάση τα σημερινά στοιχεία, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης των πάγιων δαπανών, καθώς απαιτείται μείωση τζίρου κατά 30% και ζημιογόνα χρήση, μετά την προσμέτρηση των μέτρων στήριξης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι μετά τις 17 Ιουνίου θα πρέπει να ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η 2η φάση για την πίστωση των ποσών. Παράλληλα (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha), ανέφερε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως κάθε φορά η κατάσταση επανεξετάζεται ανάλογα με τα δεδομένα.

Για την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πως ήδη όλες οι χώρες κινούνται στη βάση της ευελιξίας και το 2022, ενώ για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων ανέφερε πως η σχετική συζήτηση θα ανοίξει το β’ εξάμηνο εφέτος.

Σχετικά με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν που ανακοινώνεται αύριο, δήλωσε ότι αυτή θα είναι θετική και θα οδηγήσει στο πακέτο «δόσεων». Συστάσεις θα υπάρχουν, ανέφερε, για τις επόμενες αξιολογήσεις.

Τέλος, σχετικά για το «κούρεμα» των ενοικίων είπε πως προς το παρόν φαίνεται πως θα είναι ο τελευταίος μήνας χρήσης του εν λόγω μέτρου. Ενώ, ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου, ανέφερε ότι «κινούμαστε συνεκτικά ως κυβέρνηση» και είναι επιτυχία που εξασφαλίσθηκαν επιπλέον πόροι.

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Κάρτες για δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία σε πάνω από 4.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Θεσσαλονίκη: Κάρτες για δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία σε πάνω από 4.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας…

09/09/2026

Επιστροφή στα θρανία: Οδηγίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για λιγότερη μυοσκελετική επιβάρυνση

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) υπενθυμίζει σε γονείς,…

09/09/2026

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη από ανακοπή καρδιάς…

09/09/2026

Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Στο «μικροσκόπιο» 46 πρόσωπα για παράνομες επιστροφές φόρων, ύψους 40 εκατ. ευρώ

Έρευνα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Εγκληματικές Δραστηριότητες, γνωστή και ως Αρχή για το…

09/09/2026

Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2026 της ΔΥΠΑ

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026, στις 11:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το ειδικό…

09/09/2026

Σοκ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ελπίς», στην Αθήνα, άφησε ο Γιώργος Μαζωνάκης, σε ηλικία…

09/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ