Τα κριτήρια για το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" τον Απρίλιο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Τα κριτήρια για το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" τον Απρίλιο

Με βάση το τζίρο του Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου του 2020 θα κριθεί η ένταξη των επιχειρήσεων στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία” κατά τον τρέχοντα μήνα.

Αυτό αποτελεί το βασικό σενάριο το οποίο εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια μεταβολή.

Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε για να ενταχθεί μία επιχείρηση στη ”Συν-Εργασία” κατά τον τρέχοντα μήνα, θα πρέπει να έχει μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στο τελευταίο 4μηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει εκπληρώνει, στο πεδίο αυτό, την ίδια προϋπόθεση, η οποία ίσχυε και κατά το Μάρτιο.

Ο ίδιος όρος θα ισχύει και για το χρονικό ορόσημο της πρόσληψης για τους μισθωτούς που μπορούν να ενταχθούν στον εν λόγω μηχανισμό.

Δηλαδή θα αφορά μόνο όσους έχουν προσληφθεί έως 31 Ιανουαρίου του 2021. Επίσης, αφορά αποκλειστικά τους μισθωτούς με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Όποιος εργαζόμενος ενταχθεί στη ”Συν-Εργασία” θα λάβει ενίσχυση στο ύψος του 60% της μείωσης την οποία θα υποστεί προσωρινά.

Για να ενταχθεί, όμως, στην ”Συν-Εργασία”, θα πρέπει η μείωση αυτή να μην ξεπερνά το 50% (με αντίστοιχη μείωση των ωρών εργασίας). Για το κομμάτι του μισθού που κόβεται προσωρινά, θα υπάρχει κάλυψη του 100% των αναλογούντων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών).

Υπενθυμίζεται πως, βάσει σχετικής διάταξης του Υπ. Εργασίας, όσοι ενταχθούν στη ”Συν-Εργασία” στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου -Απριλίου του 2021, θα δικαιούνται Δώρο Πάσχα και από το κράτος και όχι μόνο από τους εργοδότες.

Οι εργοδότες θα καταβάλλουν την αναλογία του Δώρου Πάσχα για το διάστημα για το οποίο αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη μισθοδοσία υπολογισμένο επί της ονομαστικής αμοιβής των μισθωτών που έχουν ενταχθεί στη ”Συν-Εργασία”, ενώ το κράτος θα πληρώσει την αναλογία που αντιστοιχεί στο διάστημα της ενίσχυσης του 60% υπολογισμένο επί της ενίσχυσης αυτής.

Για παράδειγμα, έστω εργαζόμενος με 1000 ευρώ καθαρό μισθό. Στο διάστημα Ιανουαρίου -Μαρτίου 2021 δούλεψε κανονικά στην επιχείρηση που απασχολείται, ενώ τον Απρίλιο εντάσσεται στη ‘Συν-Εργασία”, καθώς μειώθηκε στα 500 ευρώ ο μισθός του.

Δικαιούται, από τον εργοδότη του, Δώρο Πάσχα υπολογισμένο επί του ονομαστικού μισθού του (1000 ευρώ) για τον Ιανουάριο -Μάρτιο του 2021 και επί του προσωρινά μειωμένου μισθού του για τον Απρίλιο του 2021. Επίσης, δικαιούται

Δώρο Πάσχα από το κράτος υπολογισμένο επί της ενίσχυσης των 300 ευρώ (60% των 500 ευρώ). Το Δώρο Πάσχα από τον εργοδότη του θα ανέλθει στα 437,5 ευρώ, ενώ το Δώρο Πάσχα από το κράτος θα ανέλθει στα 37,5 ευρώ.

Συνολικά, δηλαδή από τον εργοδότη του και το κράτος, το Δώρο Πάσχα το οποίο θα λάβει ο εργαζόμενος του παραδείγματος θα ανέλθει στα 475 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με βάση σχετική διάταξη, ο μηχανισμός ”Συν-Εργασία” θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ όχι μόνο για τον τρέχοντα μήνα, αλλά και τον Μάιο και Ιούνιο.

Κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνουν στο Capital.gr, πως οι όροι ένταξης στον εν λόγω μηχανισμού δεν θα καθοριστούν ”άπαξ”, δηλαδή όχι μόνο για τον τρέχοντα μήνα, αλλά και για το επόμενο δίμηνο. Αντίθετα, θα καθορίζονται κάθε μήνα, με χωριστές με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ