Θέμα voucherergasia.gr: Ακριβό μου ψωμάκι - Αυξήσεις «φωτιά» στον άρτο τον... επιούσιον. - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Θέμα voucherergasia.gr: Ακριβό μου ψωμάκι – Αυξήσεις «φωτιά» στον άρτο τον… επιούσιον.

«Φωτιά» και στις τιμές του ψωμιού, καθώς και σε βασικά προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής αναμένονται το επόμενο διάστημα αφού, το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται διεθνώς αύξηση έως και 30% στις σχετικές πρώτες ύλες.

 

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όπως και οι αυξήσεις που θα έρθουν. Ηδη το τελευταίο τετράμηνο έχουν γίνει κάποιες αυξήσεις 25 – 30%. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και οι επακόλουθες αυξήσεις, όπως λένε οι αρτοποιοί. Ενδεχομένως να υπάρξει και μεγαλύτερο πρόβλημα και με το θέμα του ρεύματος, αναφέρουν μεταξύ άλλων. Μάλιστα εκτιμούν ότι η αύξηση στην τιμή του ψωμιού θα φτάσει στα 15 – 20 λεπτά.

 

Και στο Ηράκλειο, η εικόνα ειναι η ίδια. Οι ντόπιοι αρτοποιοί δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν τις συνεχόμενες αυξήσεις στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν κι έτσι ένα μέρος των ανατιμήσεων πέρασε και στην τελική τιμή του ψωμιού και των λοιπών προϊόντων αρτοποιείου.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ηδη το χωριάτικο των 350 γραμμαρίων έχει πιάσει το 1 ευρώ, με τις αυξήσεις κατά μέσο όρο στο ψωμί να κυμαίνονται από 10%-15% μεχρι στιγμης.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου η «Δήμητρα» Βασίλης Δαφέρμος αναφέρει πως ήδη το ψωμί βλέπει τις τελευταίες ημέρες αύξηση στην τιμή του της τάξης του 10%-15%. Αυτό είναι συνέπεια της  αύξησης που πέρασαν  στα άλευρα τις δυο εβδομάδες που προηγήθηκαν, η οποία άγγιξε το 20%-25% ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δυο αυξήσεις πριν.

 

Από την αρχή του χρόνου οι αυξήσεις στη βασική ύλη που χρησιμοποιούν, όπως επισημαίνει, φθάνουν το 30%-35% ποσοστό που δυστυχώς δεν τους επιτρέπει πλέον να απορροφούν όλο αυτό που γίνεται για  να μην φαίνεται στη τελική τιμή του προϊόντος.

 

Μάλιστα το χειρότερο είναι πως ήδη οι αρτοποιοί έχουν ενημερωθεί πως τον Οκτώβρη έρχεται κι άλλη αύξηση ενώ το 2022  οι τιμές θα κινηθούν ακόμα πιο ψηλά και θα έλθουν αντιμέτωποι σχεδόν με διπλασιασμό τιμών, ειδικά στα σκληρά άλευρα.

 

Ο κ. Δαφέρμος, εκτιμά πως για όλη αυτή την κατάσταση ρόλο δεν παίζει η ανεπάρκεια παραγωγής σιτηρών αλλά τα «παιγνίδια» των μεγάλων και ισχυρών σε παγκόσμιο επίπεδο με τις πρώτες ύλες που και αυτων οι τιμές εχουν πάρει την ανιουσα… 

 

Share
Ετικέτες: ψωμίαρτος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ