Θέμα voucherergasia.gr: Κινητικότητα στην αγορά, αλλά χωρίς... αντίκρισμα! (φωτογραφίες) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επιχειρησεις

Θέμα voucherergasia.gr: Κινητικότητα στην αγορά, αλλά χωρίς… αντίκρισμα! (φωτογραφίες)

Παραμονή των Χριστουγέννων σήμερα και η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά στο κέντρο του Ηρακλείου είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε «πρίμα» για τους καταστηματάρχες… Το αντίθετο συμβαίνει, με τους ίδιους να επισημαίνουν πως στην καλύτερη περίπτωση κινούνται στο 30% μόλις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς υπάρχουν πολλές, οι οποίες δεν μπορούν επί της ουσίας να ανοίξουν, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο «click away».

Κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης, όπως η Δαιδάλου και η Δικαιοσύνης, που τέτοιες ημέρες τα προηγούμενα χρόνια ήταν γεμάτοι ζωή τώρα προκαλούν θλίψη, καθώς ο κόσμος σε καμία περίπτωση δεν είναι ο αναμενόμενος.

Αρκετοί πολίτες κυκλοφορούν, φορώντας μάσκες, κοιτούν τις βιτρίνες, όμως εμφανίζονται διστακτικοί στις αγορές και φειδωλοί στην πραγματοποίηση των αγορών τους. Αιτία από τη μια είναι η κατάσταση την οποία έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός, από την άλλη η έλλειψη χρημάτων και το αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους ζητούν επιτακτικά το άνοιγμα της αγοράς, έστω τις επόμενες μέρες, μήπως και ρεφάρουν…

Οι καταναλωτες γυρνούν την πλάτη…

Να… δυσκολεύονται να υιοθετήσουν τη μέθοδο του click away για τις αγορές τους δείχνουν οι καταναλωτές, τη στιγμή που οι πολύ μικρές επιχειρήσεις κάνουν λόγο για μηδενικό τζίρο.

Σε πρόσφατη έρευνα, στην Περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας με click away, δείχνει πως 3 στους 10 καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στη νέα μέθοδο πώλησης, άλλοι 3 στους 10 σκέφτονται να ανταποκριθούν, ενώ οι 4 στους 10 δεν το προτιμούν, ενώ συνολικά ο φετινός εορταστικός τζίρος αναμένεται να κυμανθεί στο 35-40% του περσινού να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα και με τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο τζίρος των επιχειρήσεων με e-shop προσεγγίζει το 35% του περσινού τζίρου.

Kαι από την πλευρά τους οι έμποροι μιλούν για μια περίπλοκη διαδικασία, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις κάνουν λόγο για μηδενικό τζίρο μέσω της νέα μεθόδου.

 

 

Share
Ετικέτες: εκπτώσειςαγορά

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ