AAΔΕ: Μειώνεται η βαθμολογία βάσης για προσλήψεις εφοριακών - voucherergasia.gr
Εργασιακά

AAΔΕ: Μειώνεται η βαθμολογία βάσης για προσλήψεις εφοριακών

Τη μείωση της βαθμολογίας βάσης για τις προσλήψεις υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου που έφερε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών (“Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα” κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, η διάταξη αυτή προβλέπει πως “ειδικά για την υπό στοιχεία 1Γ/2022 προκήρυξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ 9/2022) για την πλήρωση συνολικά οκτακοσίων είκοσι δύο (822) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 4765/2021 (Α΄6), η προβλεπόμενη από την προκήρυξη βαθμολογία βάσης, για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, για την πλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, μειώνεται στις σαράντα (40) μονάδες σε κάθε επιμέρους μάθημα και στις πενήντα (50) μονάδες στη συνολική βαθμολογία”.

Στελέχη της ΑΑΔΕ αναφέρουν στο Capital.gr πως με βάση το υφιστάμενο καθεστώς ένας υποψήφιος, για να περάσει τις εξετάσεις, έπρεπε να είχε συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 60 μονάδες και να μην έχει βαθμό σε επιμέρους μάθημα κάτω από 50 μονάδες.

Με βάση αυτά τα ”πλαφόν” στη βαθμολογία, το ποσοστό επιτυχίας στο διαγωνισμό ήταν μόλις 2,5%, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με συνέπεια να μη μείνουν ακάλυπτη η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας.

Με τα προτεινόμενα στην εν λόγω διάταξη χαμηλότερα ”πλαφόν” στη συνολική και επιμέρους βαθμολογία εκτιμούν οι ίδιες πηγές πως η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων θα καταλάβει τις ανοικτές θέσεις, αλλά και πάλι θα μείνει ένα σημαντικό μέρος (περίπου το 1/8) ακάλυπτο.

Πηγή: capital.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ