Αγανάκτηση μετά τα απανωτά συμβάντα με θύματα εργάτες! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Αγανάκτηση μετά τα απανωτά συμβάντα με θύματα εργάτες!

Το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα, έχει επαναφέρει – για μια ακόμη φορα – το ζήτημα των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ζητήσει επανειλημμένα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη άλλων εργοδοτικών εγκλημάτων στο μέλλον.

«Η εκάστοτε κυβέρνηση – διαχρονικά – φέρει ευθύνη για το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργούν ανενόχλητοι χωρίς να διασφαλίζουν τα βασικά για την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και για τους ελλιπής ελέγχους των σωμάτων επιθεώρησης εργασίας που υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να αλωνίζει μέσα στους χώρους δουλειάς», αναφερουν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Αιτία για αυτο τον αναβρασμό είναι το εργατικό ατύχημα που είχε ένας 21χρονος εργάτης στον Αγιο Νικόλαο. Ενα ατύχημα, που ήρθε λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο περιστατικό με θύμα έναν 65χρονο άνδρα.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, χωρις να έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Υπενθυμίζεται ότι τραγικό θάνατο βρήκε ένας 65χρονος στο Ηράκλειο.

«Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ