Κατηγορίες: Εργασιακά

Αναδρομικά από 280 έως 800 ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Έως 800 ευρώ θα είναι τα αναδρομικά του τετραμήνου Οκτώβριος 2019 – Φεβρουάριος 2020 για τους συνταξιούχους κύριων και επικουρικών.

Με βάση μελέτη του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι κύριων συντάξεων με συντάξιμα έτη άνω των 33 θα λάβουν μεσοσταθμικά αύξηση 65-70 ευρώ τον μήνα – μαζί με τα αναδρομικά 4 μηνών από 1.10.2019.

Παράλληλα μεσοσταθμική μηνιαία αύξηση 100 ευρώ, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει και τα 195 ευρώ τον μήνα, θα λάβουν συνταξιούχοι επικουρικών συντάξεων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ένα μέρος των συνταξιούχων δεν θα πάρει ζεστό χρήμα, αλλά θα δει να αποτυπώνεται η βελτίωση λογιστικά μόνο στα χαρτιά, καθώς διατηρεί προσωπική διαφορά.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή το διάστημα από 15 έως 20 Ιανουαρίου και αφού δοθεί προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση. Μετά την ψήφισή του θα γίνει ο απαραίτητος επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο ΟΡΕΝ, η αναλογιστική μελέτη, η οποία θα παραδοθεί στον ίδιο την ερχόμενη Πέμπτη, δείχνει την επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2070 και αφήνει μια «χαραμάδα» τα ενισχυμένα ποσοστά αναπλήρωσης να ξεκινήσουν από τα 30 (αντί τα 33) συντάξιμα έτη. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα αναδρομικά θα «τρέξουν» από 1.10.2019 (αντί για 4.10.2019) και θα δοθούν σε μία δόση.

Οι αυξήσεις για τις κύριες συντάξεις θα δοθούν είτε άμεσα, σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν προσωπική διαφορά, είτε θα μειώσουν την προσωπική διαφορά και επομένως οι συνταξιούχοι θα δουν πιο γρήγορα τις αυξήσεις στις συντάξεις από την 1.1.2023.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

Σε «συμφωνία προόδου και ευημερίας» αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, το βράδυ…

05/09/2026

Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός…

05/09/2026

Ενιαία ενίσχυση: Πότε λήγει η προθεσμία για διορθώσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία διορθώσεων για την ΕΑΕ 2025, με την προθεσμία να…

05/09/2026

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, με τους…

05/09/2026

ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρίστου…

05/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ