Απορρίφθηκε η πρόταση τροπολογίας που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: ΕργασιακάΠολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση τροπολογίας που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων

Απορρίφθηκε η πρόταση τροπολογίας που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκρατη Βαρδακη
Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι εκτός οποιουδήποτε μέτρου στήριξης και εκτός του επιδόματος ανεργίας, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός απέρριψε πρόταση τροπολογίας 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οι οποίοι με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη κατέθεσαν την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης σε νομοσχέδιο που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Το πρόβλημα αφορά τους εποχικά εργαζόμενους, καθώς αποκλείονται από το ταμείο ανεργίας, ενώ ο Σωκράτης Βαρδάκης μετά την απόρριψή της νομοθετικής ρύθμισης από τον Υπουργό Εργασίας δήλωσε:

«Χωρίς κανένα εισόδημα αφήνει η κυβέρνηση χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους. Τους εγκαταλείπει στην τύχη τους και αγνοεί επιδεικτικά τόσο τις επιστολές των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων, αλλά και τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Προτείναμε ως κόμμα λύση, καταθέτοντας νομοθετική ρύθμιση, η οποία απορρίφθηκε δύο φορές, αν και έλυνε το πρόβλημα την ένταξης στο επίδομα ανεργίας των συγκεκριμένων εργαζομένων. Την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση επανακαταθέσαμε με την αλλαγή του Υπουργού στο Αρμόδιο Υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου για το παραπάνω θέμα, δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρέπει να κάνει δεκτή την κατατεθείσα τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έστω και εκ των υστέρων και να επιλύσει πάραυτα το θέμα. Πρέπει να καταλάβετε κ. Υπουργέ, ότι αφορά την επιβίωση χιλιάδων εποχικά εργαζόμενων.»

Share
Ετικέτες: Βαρδάκηςsyriza

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ