voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    πυρκαγιές

    Έναρξη αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, τι απαγορεύεται και ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

    Ολοκληρώθηκαν οι πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    Ολοκληρώθηκαν οι πορείες της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    Αλεξανδρούπολη: Ενιαίο μέτωπο με πύρινες γλώσσες, ουρά, πτερύγια και κηλιδώσεις

    Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας

    Προφυλακίστηκε ο 89χρονος «πιστολέρο»: Θέλει να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ τον κάθε τραυματία

  • Εκπαίδευση
    Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα και οδηγίες για να μην εμποδιστούν οι πανελλαδικές λόγω καύσωνα

    Πανελλαδικές 2026: Ποιοι μαθητές δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

    Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα – Σηματοδοτείται η ίδρυση της πρώτης μη κρατικής Ιατρικής και Νομικής Σχολής στην Ελλάδα

    Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα – Σηματοδοτείται η ίδρυση της πρώτης μη κρατικής Ιατρικής και Νομικής Σχολής στην Ελλάδα

    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    Eπίσημα σε ΦΕΚ οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026

    Zαχαράκη: “Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές – Σταθερό το σύστημα εισαγωγής”

  • Θέσεις εργασίας
    ΕΛΓΟ Δήμητρα: Αντίστροφή μέτρηση για τις αιτήσεις

    ΕΛΓΟ Δήμητρα: Αντίστροφή μέτρηση για τις αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 5Κ/2026: Ερχεται προκήρυξη για 336 μόνιμες προσλήψεις

    Προσλήψεις στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

    Προσλήψεις στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

    Έρχονται 245 προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία 1ης και 2ης ΥΠΕ

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για 1000 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών

  • Οικονομία
    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 4 έως τις 8 Μαΐου

    Σουβλάκι: Πότε και πόσο αναμένεται να αυξηθεί ξανά η τιμή του

    Σουβλάκι: Πότε και πόσο αναμένεται να αυξηθεί ξανά η τιμή του

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Κινδυνεύουν με κατασχέσεις 2.3 εκατ. οφειλέτες

    Καύσιμα: Νέα αύξηση στις χονδρικές τιμές των καυσίμων προ των πυλών

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Προχωρά σε αλλαγές σε συμβάσεις και προσλήψεις

    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάιο

    Ν. Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

    Μητσοτάκης από 86η ΔΕΘ: «Θα υπάρξει γενναία επιδότηση για το φυσικό αέριο – Κάθε νοικοκυριό θα λάβει στήριξη» (video)

    Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

  • VOUCHER

    Κοινωνικός Τουρισμός: Έως 03/05 οι αιτήσεις για άνεργους και εργαζόμενους

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 39.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο

    Yποδιοικητής ΔΥΠΑ: Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάνε οι αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού για τους συνταξιούχους

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Νέα παράταση από τη ΔΥΠΑ μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου

    ΔΥΠΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Έρχονται 70.000 voucher – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης από 86η ΔΕΘ: «Θα υπάρξει γενναία επιδότηση για το φυσικό αέριο – Κάθε νοικοκυριό θα λάβει στήριξη» (video)

    Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

    Έρχονται 245 προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία 1ης και 2ης ΥΠΕ

    Θεμιστοκλέους: Έρχεται προκήρυξη για 1000 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση ανανέωση των συμβάσεων ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση ανανέωση των συμβάσεων ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων

    Θεοδωρικάκος: Έτοιμο το ν/σ για την προστασία των πολιτών από τραπεζικές χρεώσεις για δάνεια – Τέλος στα ψιλά γράμματα

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

ΑΣΕΠ: Αλλαγές στη διαδικασία επιλογής προσωπικού με Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό

από Αντώνης Σαριδάκης
08/11/2022
σε Εργασιακά
3Κ/2017 3Κ/2016 ΑΣΕΠ 2008

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ- Τι αλλάζει

Την απόφαση σχετικά με την τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης «Διαδικασία επιλογής προσωπικού με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.

Δείτε το Φ.Ε.Κ. εδώ

Οι βασικότερες αλλαγές

ΣχετικάΆρθρα

Π. Μαρινάκης: “Τα υπερέσοδα θα καθορίσουν τις παροχές”

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση: Αύριο στις 11:00 η ορκωμοσία των νέων μελών

03/04/2026
ΑΣΕΠ: Δείτε 73 νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2025 για 450 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

01/04/2026

 Οι αιτήσεις συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π. μέσω του διαδικτυακού του τόπου, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 4765/2021.

 Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π., εκτός εάν με την προκήρυξη ορισθεί άλλος τρόπος υποβολής.

. Όταν ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο στάδια, κατά την ειδικότερη περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4765/2021, ως ισχύει, εντός της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής (Α’ στάδιο) και οι υποψήφιοι δηλώνουν μόνο τον/ τους κλάδο/ους – ειδικότητα/τες που υπάγονται καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα τους. Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης, εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στην οποία μετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του προηγούμενου σταδίου, οι οποίοι καλούνται με την πρόσκληση-προκήρυξη να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας προτιμήσεις θέσεων καθώς και προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών από τον υποψήφιο (Β’ στάδιο).

 Δεδομένου ότι η επεξεργασία των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, εάν ένα από τα προσόντα του υποψηφίου, όπως, ενδεικτικά, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή η γνώση ξένης γλώσσας, αποτελεί ταυτόχρονα και βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης και απαραίτητο πρόσθετο προσόν για την κατάταξή του σε συγκεκριμένο κλάδο/ειδικότητα, ο υποψήφιος υποχρεούται να συμπληρώσει τόσο το πεδίο που αντιστοιχεί στο βαθμολογούμενο κριτήριο κατάταξης, όσο και το πεδίο του κωδικού που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο απαραίτητο πρόσθετο προσόν. Παράλειψη συμπλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω πεδίων συνεπάγεται τη μη αναγνώριση του προσόντος του οποίου η συμπλήρωση παραλείφθηκε από το οικείο πεδίο.

Αντικατάσταση, διόρθωση ή συμπλήρωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των εκάστοτε αιτήσεων, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7 του παρόντος άρθρου. Σε περίπτωση που με την προκήρυξη έχει ορισθεί κατ’ εξαίρεση άλλος, πλην του ηλεκτρονικού, τρόπος υποβολής δικαιολογητικών, αντικατάσταση, διόρθωση ή συμπλήρωση δικαιολογητικών, συμπεριλαμβανομένων των διευκρινιστικών, μπορεί να γίνει μόνο μέχρι τη λήξη της εκάστοτε ορισθείσας προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

 Τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων σπουδών των υποψηφίων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται η παραπομπή των κατόχων τους σε συμπληρωματικές εξετάσεις, δύναται να έχουν εκδοθεί σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Ειδικότερα, οι εν λόγω υποψήφιοι πρέπει, αφενός κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους να έχουν σημειώσει στα κατάλληλα πεδία της ότι κατέχουν τα απαιτούμενα κατά την προκήρυξη προσόντα ή κριτήρια μοριοδότησης και αφετέρου, εφόσον και όταν κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π. σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, να συνυποβάλουν με τα λοιπά δικαιολογητικά:

α) τον προς αναγνώριση τίτλο σπουδών σε νομίμως επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και επίσημη μετάφραση αυτού,

β) φωτοαντίγραφο της πρωτοκολλημένης ή καταχωρημένης υποβληθείσας αντίστοιχης αίτησης αναγνώρισης προς τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) και

γ) το σχετικό πιστοποιητικό αναγνώρισης του αποκτηθέντος στην αλλοδαπή τίτλου, τα οποία πρέπει και να καταχωρίσουν στις αντίστοιχες καρτέλες του Μητρώου. Κατά το στάδιο κατάρτισης από το Α.Σ.Ε.Π. των προσωρινών πινάκων κατάταξης, και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί το ως άνω υπό στοιχείο (γ) σχετικό πιστοποιητικό αναγνώρισης του αποκτηθέντος στην αλλοδαπή τίτλου, οι υποψήφιοι, των οποίων ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, τεκμαίρεται ότι δεν διαθέτουν το αντίστοιχο προσόν ή κριτήριο μοριοδότησης, δύνανται, όμως, να προβούν στην υποβολή ένστασης εντός της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, είτε κατά του προσωρινού πίνακα απορριπτέων (στην περίπτωση που είναι εγγεγραμμένοι στον προσωρινό πίνακα απορριπτέων λόγω έλλειψης απαιτούμενου προσόντος) είτε κατά του προσωρινού πίνακα κατάταξης (στην περίπτωση που είναι εγγεγραμένοι στον προσωρινό πίνακα κατάταξης χωρίς συνυπολογισμό του εν λόγω μοριοδοτούμενου προσόντος). Σε αμφότερες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι υποψήφιοι, προκειμένου να αποδείξουν την κατοχή του ανωτέρω απαιτούμενου ή μοριοδοτούμενου προσόντος ή κριτηρίου, πρέπει να συνυποβάλουν με την ένστασή τους τα σχετικά πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων τους.

Οι υποψήφιοι που ενώ κλήθηκαν πριν από την έκδοση των προσωρινών πινάκων κατάταξης και προσκόμισαν τα δικαιολογητικά τους χωρίς το υπό στοιχείο (γ) πιστοποιητικό, τα οποία όμως δεν ελέγχθηκαν από το Α.Σ.Ε.Π. επειδή δεν έφθασαν σε επιλέξιμη σειρά, πρέπει να υποβάλουν στο Α.Σ.Ε.Π. το υπό στοιχείο (γ) πιστοποιητικό ευθύς ως αυτό καταστεί εφικτό. Σε κάθε περίπτωση τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων πρέπει να έχουν εκδοθεί από τον αρμόδιο φορέα έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης.

 Όταν ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο στάδια, κατά την ειδικότερη περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4765/2021, ως ισχύει, τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή βασικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται η παραπομπή των κατόχων τους σε συμπληρωματικές εξετάσεις, δύναται να έχουν εκδοθεί σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής (Α’ στάδιο).

Ειδικότερα, οι εν λόγω υποψήφιοι πρέπει, αφενός κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους να έχουν σημειώσει στα κατάλληλα πεδία της ότι κατέχουν τους απαιτούμενους κατά την πρόσκληση-προκήρυξη τίτλους σπουδών και αφετέρου, εφόσον και όταν κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π. στο Β’ στάδιο της διαδικασίας, να συνυποβάλουν με τα λοιπά δικαιολογητικά:

α) τον προς αναγνώριση τίτλο σπουδών σε νομίμως επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και επίσημη μετάφραση αυτού,

β) φωτοαντίγραφο της πρωτοκολλημένης ή καταχωρημένης υποβληθείσας αντίστοιχης αίτησης αναγνώρισης προς τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) εντός της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής του Α’ σταδίου και

γ) το σχετικό πιστοποιητικό αναγνώρισης του αποκτηθέντος στην αλλοδαπή τίτλου, το οποίο πρέπει και να καταχωρίσουν στις αντίστοιχες καρτέλες του Μητρώου. Κατά το στάδιο κατάρτισης από το Α.Σ.Ε.Π. των προσωρινών πινάκων κατάταξης, και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί το ως άνω υπό στοιχείο (γ) σχετικό πιστοποιητικό αναγνώρισης του αποκτηθέντος στην αλλοδαπή τίτλου, οι υποψήφιοι, των οποίων ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, τεκμαίρεται ότι δεν διαθέτουν το αντίστοιχο προσόν και εγγράφονται στον προσωρινό πίνακα απορριπτέων λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προσόντος. Σε κάθε περίπτωση τα πιστοποιητικά αναγνώρισης των αποκτηθέντων στην αλλοδαπή τίτλων σπουδών πρέπει να έχουν εκδοθεί από τον αρμόδιο φορέα έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής του Β’ σταδίου (1η φάση).

Οι διαδικασίες διενέργειας του γραπτού διαγωνισμού και πλήρωσης θέσεων με γραπτό διαγωνισμό διεξάγονται από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (εφεξής Κ.Ε.Δ.), η οποία συγκροτείται μετά από τη δημοσίευση της πρόσκλησης-προκήρυξης συμμετοχής ή της προκήρυξης πλήρωσης θέσεων με γραπτό διαγωνισμό με απόφαση της Ελάσσονος Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π. 2.

Η Κ.Ε.Δ. είναι τουλάχιστον πενταμελής και αποτελείται από τουλάχιστον δύο (2) μέλη του Α.Σ.Ε.Π., το ένα εκ των οποίων ορίζεται Πρόεδρος και από μέλη ή πρώην μέλη του, μέλη Δ.Ε.Π., αφυπηρετήσαντες ή ομότιμους Καθηγητές των Α.Ε.Ι., εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου (Ε.Ε.Π. ή Π.Ε. ή Τ.Ε. κατηγορίας) ή κρατικούς λειτουργούς των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021. 3. Στην Κ.Ε.Δ. ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ειδικοί εισηγητές, γραμματείς με τους αναπληρωτές τους και βοηθοί γραμματείς με τους αναπληρωτές τους, από υπαλλήλους του Α.Σ.Ε.Π.

Η Κ.Ε.Δ. έχει τη γενική ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού και ιδίως για τα ακόλουθα:

α) Tην εκτέλεση των προπαρασκευαστικών ενεργειών που απαιτούνται για την οργάνωση του γραπτού διαγωνισμού και τη διεξαγωγή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4765/2021 και της παρούσας.

β) Tην παροχή των κατάλληλων οδηγιών στις αρμόδιες επιτροπές ή στον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον συντονισμό διεξαγωγής του διαγωνισμού γενικό επόπτη ή επόπτη εξετάσεων, στους προέδρους των εξεταστικών κέντρων, στους υπευθύνους των αιθουσών, στους επιτηρητές, βαθμολογητές και αναβαθμολογητές και στα λοιπά πρόσωπα που ασκούν καθήκοντα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

γ) Tη συγκέντρωση των γραπτών των υποψηφίων κατά περιφερειακή ενότητα.

δ) Tην αποστολή των γραπτών των υποψηφίων στα Βαθμολογικά κέντρα.

ε) Tον έλεγχο της ορθότητας των καταχωρίσεων των βαθμολογιών.

στ) Tην κλήση των υποψηφίων προς υποβολή δικαιολογητικών.

ζ) Tον έλεγχο της εφαρμογής των προβλεπομένων για τη συγκεκριμένη διαδικασία κριτηρίων, καθώς και της ορθής μοριοδότησης αυτών με βάση τα δικαιολογητικά των υποψηφίων.

η) Tον έλεγχο υλοποίησης τυχόν μεταβολών στην κατάταξη των υποψηφίων σε σχέση με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία και θ) Tην κατάρτιση των προσωρινών πινάκων κατάταξης, διοριστέων/προσληπτέων και απορριπτέων, καθώς και τη μέριμνα για την ανάρτηση αυτών στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.

Με την ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων καταχωρίζονται στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. οι πίνακες βαθμολογίας των υποψηφίων που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα. Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν τη βαθμολογία βάσης εμφανίζονται με τον μοναδικό κωδικό αριθμό τους χωρίς τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους δεδομένων.

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, ο τόπος, ο χρόνος και το εν γένει χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της Κ.Ε.Δ., ανακοινώνονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και καταχωρίζονται στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός μπορεί να διενεργείται ενιαία ή κατά στάδια και να αφορά μία ή περισσότερες προκηρύξεις. Στην περίπτωση που από την προκήρυξη προβλέπεται βαθμολογία βάσης σε κάθε μάθημα/δοκιμασία, δύναται να ορίζεται ότι οι υποψήφιοι που δεν επιτυγχάνουν τη βαθμολογία βάσης στο πρώτο μάθημα/δοκιμασία του διαγωνισμού, δεν μετέχουν στο επόμενο.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαγωνισμού σε στάδια σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 8 του ν. 4765/2021, στο πρώτο στάδιο εκδίδεται πρόσκληση προκήρυξη για τη συμμετοχή των υποψηφίων διαφόρων κλάδων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη διαγωνιστική διαδικασία και στο δεύτερο στάδιο εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στην οποία συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό

Σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού με γραπτό διαγωνισμό, μπορεί να συμμετέχουν και υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων, δηλαδή υποψήφιοι με οποιαδήποτε πάθηση ή βλάβη που δεν επιτρέπει τη φυσική χρήση γραφής, τυφλοί, αμβλύωπες, κωφοί, βαρήκοοι, δυσλεξικοί, καθώς και υποψήφιοι με νευρολογικά και ορθοπεδικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να εκφράζονται γραπτώς ή με λοιπές παθήσεις που έχουν ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας τους την ελληνική νοηματική γλώσσα και επομένως δεν είναι δυνατή η υποβολή τους σε γραπτή Τεύχος B’ 5701/07.11.2022 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 57987 δοκιμασία. Οι υποψήφιοι αυτοί εξετάζονται με ειδικούς τρόπους, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου.

 Προκειμένου οι ανωτέρω υποψήφιοι να υποβληθούν σε ειδικό τρόπο εξέτασης, απαιτείται να ζητήσουν την υποβολή τους σε ειδική εξέταση με την αίτηση συμμετοχής τους σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού με γραπτό διαγωνισμό. Προς τούτο πρέπει στο οικείο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης, να δηλώσουν τον τρόπο εξέτασης με τον οποίο επιθυμούν να εξετασθούν, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 37 της παρούσας και να υποβάλουν με την αίτηση συμμετοχής τους γνωματεύσεις: α) Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού και β) Ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, από τις οποίες να προκύπτει η συγκεκριμένη κατά περίπτωση πάθηση ή βλάβη και η συνεπεία αυτής αδυναμία συμμετοχής σε γραπτή δοκιμασία και να πιστοποιείται η φυσική καταλληλότητα του υποψηφίου να ασκήσει τα καθήκοντα της θέσης για την κατάληψη της οποίας πρόκειται να διαγωνισθεί.

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από δυσλεξία πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν ειδική διαγνωστική έκθεση Δημοσίου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή Σταθμού από την οποία να προκύπτει ότι η επίδοσή τους στα μαθήματα ή τις δοκιμασίες δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί με γραπτές εξετάσεις. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Ετικέτες: asepΦΕΚαλλαγές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Προχωρά σε αλλαγές σε συμβάσεις και προσλήψεις

    2 Μάι 2026

  • ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάιο

    1 Μάι 2026

  • Ν. Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

    1 Μάι 2026

  • Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

    1 Μάι 2026

  • Η Εργατική Πρωτομαγιά στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία

    1 Μάι 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα στην πλατφόρμα – Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση

    15 shares
    Share 6 Tweet 4
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει απόψε η προθεσμία για τις αιτήσεις

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Προχωρά σε αλλαγές σε συμβάσεις και προσλήψεις

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Κοινωνικός τουρισμός 2026: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    16 shares
    Share 6 Tweet 4

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.