ΑΣΕΠ: Κλείνει την πόρτα στους πτυχιούχους κολεγίων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

ΑΣΕΠ: Κλείνει την πόρτα στους πτυχιούχους κολεγίων

Μπλόκο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει αναδρομικά και τους αποφοίτους κολεγίων στις προκηρύξεις για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, έβαλε το ΑΣΕΠ με απόφαση της Ολομέλειάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια εξέτασε σήμερα το ερώτημα εάν γίνεται να προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και απάντησε αρνητικά με καθαρή πλειοψηφία, 14 αρνητικών ψήφων έναντι 5 θετικών.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε θεσπίσει με νόμο την δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη οι τίτλοι αποφοίτων από κολέγια και αυτό οδήγησε πολλούς υποψηφίους να καταθέσουν ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων που ήδη βγάζει το ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες τρέχουν πολλές προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό στην Ειδική και την Γενική Παιδεία στις οποίες έχουν καταθέσει αιτήσεις πάνω από 120.000 υποψήφιοι. Οι προκηρύξεις είχαν διαμορφωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βάσει αυτών γίνονταν μόνον δεκτοί τίτλοι κολλεγίων που αναγνωρίζονταν από τον ΔΟΑΤΑΠ. Για τους τίτλους των κολλεγίων ημεδαπής, η αναγνώριση αφορά μόνο τα επαγγελματικά προσόντα και γίνεται από το ΣΑΕΠ για το οποίο όμως δεν υπήρχε ρητή αναφορά στις προκηρύξεις.

Το αποτέλεσμα ήταν όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις με πτυχία ημεδαπών κολεγίων να απορρίπτονται αλλά να καταθέτουν ενστάσεις με βάση τον νόμο Κεραμέως. Επί του θέματος εκλήθη να αποφασίσει η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ η οποία με ψήφους 14-5 απεφάνθη ότι δεν μπορεί να ληφθούν αναδρομικά υπόψη οι τίτλοι των κολεγίων ως επαγγελματικά προσόντα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση αφορά μόνο την αναδρομικότητα και δεν μπαίνει στη νομική ερμηνεία για το πώς και αν υπερισχύει το ενωσιακό δίκαιο επί του εθνικού.

Για σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ κάνει λόγο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Νίκος Φίλης. «Η απόφαση αυτή, περιφρουρεί το κύρος του ΑΣΕΠ και είναι σύμφωνη με την πάγια πρακτική του να μην διαταράσσονται οι όροι ενός διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα, η απόφαση συνιστά το πρώτο βήμα για την ακύρωση του άρθρου 50 για τα Κολέγια που είναι αντισυνταγματικό και έχει προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τον αγώνα για την ακύρωση του άρθρου 50 και δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα το καταργήσει», ανέφερε ο Ν.Φίλης.

Χαρίτσης: Το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολέγια

Tην απόφαση του ΑΣΕΠ να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις πτυχιούχων κολεγίων σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «ακύρωση» του νόμου για τη ρύθμιση των κολεγίων.

«Με τη σημερινή του απόφαση να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας».

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ