Ωριμάζουν εντός του έτους οι αλλαγές που θεσπίστηκαν το 2022 με τον νόμο Χατζηδάκη για τα νέα όρια ηλικίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και όσοι, όπως αναφέρει η Απογευματινή, συνταξιοδοτηθούν τέλος του έτους ή στις αρχές του 2025 θα έχουν μεγαλύτερη σύνταξη κατά 100 με 150 ευρώ.
Πρόκειται για τον νόμο που αφορά την επέκταση της μάχιμης πενταετίας, με τον οποίο δόθηκε παράταση για παραμονή στην ενεργό υπηρεσία κατά 1-2 χρόνια, καθώς και η δυνατότητα αποχώρησης με 40ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας για όσους συμπλήρωσαν 24,5 έτη μετά το 2015, ενώ για τους παλαιότερους, που έχουν 24,5 έτη έως το 2014, η έξοδος χωρίς όριο ηλικίας γίνεται με 30,5 έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με την Απογευματινή, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ως εξής:
Τα νέα όρια ηλικίας αποστρατείας αφορούν το σύνολο των αξιωματικών και διαμορφώνονται ως εξής:
Συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.712.497 δικαιούχους, από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου…
Τιμή 1,50 ευρώ το κιλό για την κατηγορία των 110 τεμαχίων προτείνουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί…
Για την 1η Ιουλίου 2027 μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής καταβολής των ενοικίων αποκλειστικά μέσω…
Νέα δεδομένα για την αγορά πρώτης κατοικίας φέρνει το «Σπίτι μου 3», με την κυβέρνηση…
Έως 10.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν άνθρωποι και οικογένειες που θα επιλέξουν να μεταφέρουν…
Σημαντικά ενισχυμένο θα είναι φέτος το ετήσιο βοήθημα προς συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ