Εργασιακά

Χατζηδάκης: «Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στο MEGA για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα ενοίκια και τις αντικειμενικές αξίες και την ακρίβεια σε προϊόντα και καύσιμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού (σ.σ. η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 27 Μαρτίου) θα είναι περίπου 4-5%. Συγκεκριμένα τόνισε πως «ο πρώτος αριθμός θα είναι 8, και την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ύψος του, πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει 2 διαφορετικές ανάγκες.»

«Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νίκη Κεραμέως για Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθούν δίπλα στους εργαζομένους»

Στις δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 24ωρα για την αλυσίδα καταστημάτων Pizza Fan…

26/10/2026

Κακοκαιρία: Σε red code 9 περιοχές!

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,…

26/10/2026

ΑΑΔΕ: Έως 13 Νοεμβρίου οι Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1227/2026), μετατίθεται έως και…

26/10/2026

Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

«Δεν αρκεί να μετράμε κάθε χρόνο πόσοι επισκέπτες ήρθαν και πόσα χρήματα ξόδεψαν. Πρέπει να…

26/10/2026

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Mε αύξηση 10% στην αξία των vouchers για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, υψηλότερα εισοδηματικά…

26/10/2026

Επίδομα 400 ευρώ: Αυτή είναι όλη η λίστα με τους δικαιούχους

Απαντήσεις για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ δίνει μεταξύ άλλων…

26/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ