Δήμος Βιάννου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απουσία μέτρων κατά του κορωνοϊου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Δήμος Βιάννου: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απουσία μέτρων κατά του κορωνοϊου

Τη θέση τους μετά το δημοσίευμα του viannitika.gr με τίτλο “Επιστρέφουν στις θέσεις τους”, στο οποίο γινόταν λόγος για την επιστροφή στο χωρο εργασίας υπαλλήλων του Δήμου, μετά απο την περίοδο καραντίνας στην οποία ήταν, δημοσίευσαν με επώνυμη επιστολή οι υπάλληλοι του Οικονομικού Τμήματος του Δήμου Βιάννου. 

Η επιστολή:

“Αγαπητο viannitika.gr,
Για να πληροφορηθείτε σωστά (μιας και ο «εσωτερικός πληροφοριοδότης» που έχετε μέσα στο Δήμο, όπως είπατε στην συνάδελφο μας που επικοινώνησε μαζί σας πριν δέκα περίπου μέρες), οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους ήδη από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και όχι σήμερα Δευτέρα 27/9/2021 κατόπιν αρνητικών rapid tests που υποβλήθηκαν.
Θα ήταν καλό να αναρωτηθείτε ως έγκριτος τοπικός ανταποκριτής τους λόγους που μπήκαν οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας δύο φορές σε καραντίνα σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τα δύο κρούσματα που είχαμε με συναδέρφους.
Για να διαπιστώσετε λοιπόν από ποιόν έγιναν τα λάθη στον χειρισμό της διαδικασίας μπορείτε να απευθυνθείτε στον κο Αλέκο Γρυλιωνάκη, υποδιευθυντή στο Κέντρο Υγείας.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι, αντί οι διοικούντες αυτού του πολύπαθου Δήμου να μας απομακρύνουν από τις θέσεις αμέσως και να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα Υγειονομικά
Πρωτόκολλα, δηλαδή να γίνει απολύμανση του χώρου και να επιστρέψουμε στις θέσεις μας την επόμενη ημέρα, προτίμησαν να μας κρατήσουν έως τις 13:00 οπότε μας είπαν να απομακρυνθούμε. Ο κος Γρυλιωνάκης (και προς τιμήν του) λαμβάνοντας γνώση του συμβάντος και του τρόπου χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου, αμέσως έδωσε εντολή για 14ήμερη καραντίνα.
Όπως λοιπόν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία στις 10 ημέρες και κατόπιν αρνητικού rapid test επιστρέψαμε στις θέσεις μας.
Θα πρέπει επίσης να δείτε από κοντά τα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή για την προσέλευση των πολιτών στο χώρο του Δημαρχείου.
Υπάρχουν γραφεία που εξυπηρετούν κοινό χωρίς να έχουν τοποθετηθεί τα προστατευτικά χωρίσματα (και όχι αυτά τα εκτρώματα που κατασκευάστηκαν στο ΚΕΠ) και αναγκαζόμαστε με «τεχνάσματα» να κρατάμε τον κόσμο σε απόσταση.
Στην είσοδο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καταγραφή των εισερχομένων.
Στα γραφεία των υπαλλήλων δεν δίνονται τα αντισηπτικά που προβλέπονται, δεν υπάρχουν χειροπετσέτες στα μπάνια για το στέγνωμα των χεριών.
Οι πολίτες προσέρχονται χωρίς ραντεβού με διάφορες αιτιολογίες (ήρθα από την Αθήνα πρέπει να με εξυπηρετήσετε γιατί ταξιδεύω το βράδυ, ήρθα από το Συκολόγο και δεν μπορώ να έρθω ξανά και τόσα άλλα που ακούμε καθημερινά). Παρόλα αυτά τους εξυπηρετούμε για να μην είμαστε άλλη μια φορά οι κακοί υπάλληλοι του Δήμου που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός του μισθού τους.
Έχετε μήπως επισκεφτεί καμία Υπηρεσία στο Ηράκλειο για να δείτε τα μέτρα που λαμβάνονται;;;
Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα από πρόσφατη επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου. Υπάρχει έλεγχος στη είσοδο με μέτρηση θερμοκρασίας. Καταγράφονται τα στοιχεία του επισκέπτη καθώς και το τηλέφωνο και το ΑΜΚΑ του. Υπάρχει αναμονή στην είσοδο ώστε να προσέρχονται όσοι προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα εντός των γραφείων.
Στο συγκεκριμένη περίπτωση μας ήταν δύο εξυπηρετούμενοι στο Τμήμα και υπήρχε αναμονή 45 λεπτών προκειμένου να εξέλθει ο πολίτης και να εισέλθει ο επόμενος.
Έχετε επισκεφθεί το Δημαρχείο Βιάννου για να δείτε τι κατάσταση επικρατεί;
Ξέρετε την λαϊκή έκφραση «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε». Αυτή ακριβώς η κατάσταση επικρατεί. Και πάντως ΟΧΙ με ΕΥΘΥΝΗ των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Δημοτική Αρχή.
Αναρωτιέστε τι κάνει η Δημοτική Αρχή με τους ανεμβολίαστους Υπαλλήλους. Σας πληροφορούμε λοιπόν σωστά ότι από μέρους των υπαλλήλων γίνονται όλα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Προσερχόμαστε με τα self test μας, τα rapid test μας ή
τα μοριακά τέστ όπου και όταν προβλέπονται και των οποίων επιβαρυνόμαστε το κόστος τους. Επίσης, ορθά σας πληροφορούμε ότι τα παραπάνω καταχωρούνται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από τον φορέα που διεξάγει το τεστ και εάν δεν γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και αναστολή εργασίας με διακοπή μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την νομοθεσία.
Ποια λοιπόν μέτρα υπαινίσσεστε στο άρθρο σας ότι πρέπει να πάρει η Δημοτική Αρχή απέναντι στους ανεμβολίαστους Υπαλλήλους;
Πείτε και σε εμάς να ξέρουμε σε ποιο σημείο δεν τηρούμε το Νόμο. Ή μήπως εννοείτε ότι πρέπει να μας επιβληθεί φασιστικά ο εμβολιασμός μας;;;
Καλό λοιπόν θα ήταν πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε να το διασταυρώσετε, να ελέγξετε τι προβλέπεται και μετά να κατηγορείτε τους «κακούς υπαλλήλους» του Δήμου.
Με αυτά τα μέσα λοιπόν αντιμετωπίζουμε την πανδημία ένα χρόνο εμείς οι υπάλληλοι.
Η Δημοτική Αρχή καλό θα ήταν πέρα από τα ευχολ
όγια και τον «αυτόματο πιλότο» που χρησιμοποιεί, να πράξει ό,τι προβλέπεται και να μην κυνηγάει «μάγισσες».

Οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βιάννου
(Τσακμόπουλος Παναγιώτης, Κατζηλάκη Πελαγία, Βουλά Αικατερίνη, Μαθιουδάκη Ελένη, Στυλιανάκης Νίκος)”

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ