Διοίκηση ΔΥΠΑ: Στέλνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που αρνούνται να εφαρμόσουν το απάνθρωπο «ποινολόγιο» - voucherergasia.gr
Εργασιακά

Διοίκηση ΔΥΠΑ: Στέλνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που αρνούνται να εφαρμόσουν το απάνθρωπο «ποινολόγιο»

Σα δικαστήρια έσυρε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και την Ομοσπονδία τους, επειδή έχουν αποφασίσει να μην εφαρμόσουν τις αντιδραστικές διατάξεις που προβλέπουν «ποινές» και «τιμωρούν» τους ανέργους.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής προσέφυγε με αγωγή εναντίον της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και της επίσης ομόφωνης συνεδριακής απόφασης, να εμποδίσουν την επιβολή του απάνθρωπου «ποινολογίου» στους ανέργους, καθώς και της απεργίας – αποχής που είχε προκηρύξει με έναρξη τις 12 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ο νόμος προβλέπει ότι ο άνεργος διαγράφεται από το Μητρώο της ΔΥΠΑ και χάνει το επίδομα στην περίπτωση που αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας που του προταθεί και ο Υπηρεσία την κρίνει «κατάλληλη». Η διαγραφή του ανέργου είναι για δύο χρόνια και με δεδομένο ότι το μέγιστο διάστημα που μπορεί να λάβει το επίδομα ανεργίας είναι 12 μήνες, αυτό σημαίνει ότι το στερείται οριστικά. Στην περίπτωση δε που αρνηθεί σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης που του προταθεί, διαγράφεται από τη ΔΥΠΑ για 6 μήνες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο άνεργος θα διαγράφεται από το Μητρώο, ακόμα και στην περίπτωση που η ΔΥΠΑ κρίνει ότι δεν «συνεργάζεται» με τους αρμόδιους υπαλλήλους και δεν δείχνει την απαιτούμενη δράση προς αναζήτηση εργασίας.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας στην αγωγή του Διοικητή, δόθηκε με στάση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια κατά την προγραμματισμένη εκδίκαση της αγωγής. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο Διοικητής προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια «χωρίς απόφαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ», ενώ με την αγωγή του ζητά «10.000 ευρώ από την Ομοσπονδία και 5.000 ευρώ από κάθε νόμιμο εκπρόσωπό της»! Η συνδικαλιστική οργάνωση στηλιτεύει την προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης της ΔΥΠΑ να μετατρέψουν τους εργαζόμενους «σε αστυνομία ανέργων» και ξεκαθαρίζει ότι θα αντιπαλέψει τη μετατροπή του ΟΑΕΔ «σε τιμωρητικό μηχανισμό». Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τους εργαζόμενους εξέδωσε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της ΔΥΠΑ είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε αγωγή εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, για κινητοποίηση που είχε γίνει για το ίδιο ζήτημα, και στην περίπτωση αυτή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και ενημέρωση του ΔΣ.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ