Διοικητής ΟΑΕΔ: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε δουλειά στους άνεργους» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Διοικητής ΟΑΕΔ: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε δουλειά στους άνεργους»

Ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου προσήλθαν πάνω από 400 άτομα για μία θέση εργασίας στην εταιρεία «ΑΒΑΞ», δηλώνει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης», ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε πως «επιτέλους κάνουμε αυτό που πρέπει που είναι η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας, αυτός ο διαμεσολαβητικός ρόλος είναι η δουλειά του ΟΑΕΔ» επισημαίνοντας πως η πετυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωση της Κομοτηνής θα αποτελέσει το «έναυσμα για την έναρξη πολλών αντίστοιχων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων» και στην υπόλοιπη χώρα.

«Κάνουμε μια ημερίδα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση που ψάχνει 61 θέσεις εργασίας για τον φυσικό αγωγό και να δώσουμε δουλειά σε ανθρώπους της περιοχής, μια περιοχή που χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας και ο ΟΑΕΔ είναι εδώ για να δείξει έμπρακτα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε δουλειά στους ανέργους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης μίλησε για τις επαφές του με τους Δημάρχους Μαρώνειας – Σαπών και Κομοτηνής στέλνοντας το μήνυμα πως «ο ΟΑΕΔ θέλει να στηρίξει τις τοπικές αγορές εργασίας, θέλει συμπράξεις σε τοπικό επίπεδο διότι κάθε αγορά εργασίας είναι διαφορετική. Πρέπει να ερχόμαστε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μαζί να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να έχουμε προστιθέμενη αξία».

Ερωτηθείς τέλος, για το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για τους άνεργους πτυχιούχους οι οποίοι διεκδικούν ανανέωση της σύμβασης του ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι αποτελούν μεν προτεραιότητα για τον Οργανισμό καθώς ήδη σχεδιάζονται γι’ αυτούς νέα προγράμματα όμως όπως είπε «θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα».

Share
Ετικέτες: OAED

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ