Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στα καταστήματα που ανοίγουν με click away - voucherergasia.gr

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στα καταστήματα που ανοίγουν με click away

Κανονικά θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, ακόμη κι αν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται λειτουργήσουν από αύριο Κυριακή, με την μέθοδο του click away.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το επίδομα αναστολής θα συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά, παρά τη λειτουργία του click away, καθώς οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται ως κλειστές, τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές».

Συνεπώς οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Κυριακή θα μπορούν να συνεχίσουν να εντάσσονται στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης πάρα το γεγονός ότι ανοίγουν, καθώς δεν λειτουργούν κανονικά αλλά με το σύστημα click away.

Ωστόσο σε ότι αφορά τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, όσοι εργαστούν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ήταν σε αναστολή σύμβασης θα πρέπει να βγουν, ώστε να εργαστούν και να πληρωθούν από τον εργοδότη τους.

Οι εργοδότες θα συνεχίσουν να υπάγονται στα έκτακτα μέτρα (ως κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή), γεγονός που σημαίνει πως διατηρούν την δυνατότητα να διατηρήσουν σε αναστολή όσους εργαζόμενους θέλουν, ώστε αυτοί να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες (περίπου 18 ευρώ την ημέρα).

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ